Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hitlerin luottomieheksi luultu huijaa Stalinia

Radio ja TV
 
Yle
Hans Zeisig (Michael Herbig), Frida von Oorten (Thekla Reuten) ja Siegfried Meyer (Jürgen Vogel) ovat Hotel Luxin päähenkilöt.
Hans Zeisig (Michael Herbig), Frida von Oorten (Thekla Reuten) ja Siegfried Meyer (Jürgen Vogel) ovat Hotel Luxin päähenkilöt. Kuva: Yle
Arvio: elokuva
Hotel Lux, Saksa 2011
Käsikirjoitus ja ohjaus Leander Haussmann
TV2 klo 22.05 (K12)

 

Perikato-elokuvasta muokatut nettivideot ovat irrottaneet monet naurut Adolf Hitleristä, vaikka ohjaajan alkuperäinen päämäärä oli päinvastainen.

Saksalaisessa Hotel Luxissa natseille irviminen on osoittelevan tahallista mutta ei huvita yhtä paljon. Tai ehkä se on tarkoituksellista. Kommelluksiin ja väärinkäsityksiin perustuvan Leander Haussmannin tarinan todellinen kärki on nimittäin kommunismi, jota Itä-Saksassa varttunut Haussmann (s. 1959) pilkkasi jo ostalgisessa Aurinkokujassa (1999). Enimmäkseen Moskovaan sijoitettua Hotel Luxia varjostaa vielä synkempi todellisuus, jonka pyörteisiin epäpoliittinen yökerhokoomikko Hans ( Michael Herbig ) tempautuu tahattomasti.

Hans oli Berliinissä erikoistunut Josif Stalinin jäljittelyyn, mutta joutuu nyt kohtaamaan tämän kasvokkain – vainoharhaisen Stalinin odottamana Hitlerin astrologina! Koomikko saa tehdä kaikkensa, ettei paljastu vääräksi tähtikarttojen tulkitsijaksi.

Nopeasti vyöryvät humoristiset tilanteet vaikuttavat paikka paikoin pakotetuilta, eikä parinkymmenen historiallisen hahmon esittelemisestä kostu ainakaan ydintarina.

Toki oivalluksiakin on. Esimerkiksi se, kun hotelli Luxissa majaillut tulevan Itä-Saksan tuleva johtaja Walter Ulbricht rakentaa sokeripaloista pöydälle muuria – Berliinin malliin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat