Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aivotutkimuksella roistojen kimppuun

Radio ja TV
 
Will & Gracestä tuttu Eric McCormack esittää nyt neurotutkijaa.
Will & Gracestä tuttu Eric McCormack esittää nyt neurotutkijaa.
Rikossarja
Perception, USA 2012–2015
Pääkäsikirjoittajat Kenneth Biller, Michael Sussman
Hero klo 20.00

Rikoksia ratkotaan televisiossa yhä useammin tieteen avulla. CSI-sarjojen laboratorioissa luonnontieteet osoittavat oikeille jäljille, kanadalaisessa Crackedissa totuuden paljastaa psykiatria, ja nyt alkavassa amerikkalaisessa Perceptionissa pääroolissa on aivotutkimus.

Perceptionin päähenkilö on neurotutkija Daniel Pierce ( Eric "Will & Grace" McCormack ), joka auttaa poliisia rikollisjahdissa ja työskentelee samalla professorina. Oman kierteensä tutkimuksiin tuo se, että Daniel kärsii skitsofreniasta ja hallusinaatioista.

Aivotutkimuksen popularisoiminen on ollut 2000-luvulla huippusuosittua. Aivot pursuavat lehtien sivuilta, kirjoista ja tv-dokumenteista. Niiden toiminnan kautta selitetään nykyään niin rakkautta, addiktioita, ihmisen kehitysvaiheita kuin rikollisuuttakin. Aivot ovat 2000-luvun totuus ihmisestä. Ei siis ihme, että ne saavat ison roolin television rikossarjassakin.

Perceptionin tekijät ovat ymmärtäneet, että rikossarjoja voidaan katsoa myös niiden tarjoaman tiedon vuoksi. Kahdessa ensimmäisessä jaksossa kuulemme muun muassa afasiasta ja kasvosokeudesta.

Eikä aivotutkimus rajoitu vain kohtiin, joissa Daniel selittää tietojaan poliiseille. Perceptionin jaksot alkavat ja loppuvat pätkillä, joissa Daniel luennoi opiskelijoille jostain filosofisemmasta aiheesta, kuten normaalin käsitteestä tai ihmisen todellisesta minästä.

Aivotutkimuksen voittokulku on kyllä kestänyt jo aika kauan. Koskahan koittaa sosiologian tai kirjallisuustieteen vuoro?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat