Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neil Simonin näytelmä

Radio ja TV
 
SUB
Thomas Lennonin ja Matthew Perryn yhteistyö miellytti katsojia sen verran, että toinen tuotantokausi on jo tilattu.
Thomas Lennonin ja Matthew Perryn yhteistyö miellytti katsojia sen verran, että toinen tuotantokausi on jo tilattu. Kuva: SUB
Arvio: komediasarja
Poikamiesboksi
The Odd Couple, USA 2015–
Pääkäsikirjoittajat Danny Jacobson, Joe Keenan, Matthew Perry
Pääosissa Matthew Perry, Thomas Lennon, Lindsay Sloane, Wendell Pierce, Yvette Nicole Brown
Sub klo 19.30


Neil Simonin (s. 1927) komedianäytelmän The Odd Couple (1965) nimi on suomennettu usealla eri tavalla. Helsingin kaupunginteatterin muutaman vuoden takainen versio kantoi nimeä Yhden asunnon loukussa, ja näytelmästä tehty klassikkoelokuva (1968) tunnetaan meillä Parittomina kaveruksina.

Simonin tekstin filmatisointien listaan liittyy nyt komediasarja Poikamiesboksi – joka on siis nimetty aivan toisen klassikkokomedian mukaan. Sarjassa rennosti elämään suhtautuva, eronnut urheilutoimittaja Oscar ( Matthew Perry ) ottaa luokseen asumaan vastaeronneen, kodinhoidosta innostuneen valokuvaajan Felixin ( Thomas Lennon ).

Vastakohtien törmäyttäminen on komediakirjoittamisen perusainesta. Ehkä juuri siksi Poikamiesboksissa onnistuvat yllättämään ja naurattamaan lähinnä sellaiset vitsit, jotka eivät perustu Felixin ylitarkkuuteen ja Oscarin leväperäisyyteen.

Frendeistä (1994–2004) kuuluisa Perry on ollut mukana ideoimassa sarjaa. Hänen kirjoittajatoveriaan Joe Keenania epäilemättä auttoi hienostelevan Felixin hahmottelemisessa 26:n Frasier-jakson kokemus. Avioliiton karikoista kumpuava huumori puolestaan on tuttua Danny Jacobsonille, Hulluna sinuun -sarjan (1992–1999) toiselle luojalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat