Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Omat ohjelmat nostavat Netflixiä

Radio ja TV
 

Netflix oli aluksi pelkkä videovuokraamo, joka välitti asiakkailleen muiden tekemiä elokuvia ja tv-sarjoja. Viime vuosina se on alkanut tuottaa omia ohjelmia, kuten tv-sarjat House of Cards ja Orange is the New Black, ja pian tulossa on myös elokuvia.

Se on ollut ilmeisen kannattavaa, sillä Netflixin asiakasmäärä on kasvanut sen omia kaavailuja nopeammin. Yhtiö panee pörssitiedotteissaan kasvun omien ohjelmien piikkiin.

Selitys käy järkeen. Kaiken muun Netflixin tarjonnan voi nähdä muuta kautta eli tv:stä tai dvd:ltä, mutta omia sarjoja, kuten supersankarisarja Daredeviliä, ei pääse katsomaan kuin pulittamalla kuukausittaisen tilaushinnan.

Asiassa on toinenkin puoli. Yhtiö käyttää sisältöihin viitisen miljardia joka vuosi, josta kasvava osa menee omien ohjelmien tuottamiseen ja entistä vähemmän ohjelmien lisensoimiseen eli vuokraamiseen muilta. Sisältöjohtaja Ted Sarandosin mukaan syy on siinä, että omien ohjelmien tekeminen on itse asiassa halvempaa kuin niiden lisensointi, jos mitataan, kuinka monta minuuttia valmista ohjelmaa siten saa.

Siksi Netflix onkin jo ilmoittanut tilanneensa lisää tuotantokausia uunituoreisiin sarjoihinsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat