Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hasse Walli, Senegalin kuuluisa suomalainen

Radio ja TV
 
Hasse Walli musisoi senegalilaisessa asussa vuonna 2002.
Hasse Walli musisoi senegalilaisessa asussa vuonna 2002.
Arvio: musiikkiohjelma
Harri Tuomisen maailmanmusiikkiohjelma, Suomi 2015
Radio 1 klo 20.30

Tuskin kovin moni käy väittämään vastaan, kun totean, että Hasse Walli, 67, oli Suomen ensimmäinen kitarasankari. 1960-luvulla häntä verrattiin jopa Jimi Hendrixiin.

Nykyään Walli on kuitenkin julkkis ihan muualla kuin Suomessa. Walli asuu Senegalissa, jossa hänet tunnistetaan kadulla päivittäin. Hän on lähes ainoa valkoihoinen, joka soittaa paikallisten huippumuusikoiden kanssa.

Harri Tuomisen haastattelussa Walli kertoo vaiheistaan. Hän teki maailmanmusiikkia Piirpauke-yhtyeessä jo ennen koko käsitteen keksimistä. Ulkomaisiin rytmeihin Walli hurahti lopullisesti nähtyään Bob Marleyn livenä Tukholmassa vuonna 1977.

Senegalilaisen mbalax-musiikin opetteluun Walli käytti yhdeksän vuotta. 1980-luvun alkupuolelta alkaen hän on tehnyt afrikkalaista musiikkia tunnetuksi myös Suomessa.

Haastattelu luisuu hetkittäin melkoiseksi muusikkopuheeksi. Asiaan vihkiytymättömienkin mielenkiintoa pitävät kuitenkin yllä rento tunnelma ja vetävä musiikki. Mukana on myös kolme uutta kappaletta, joita ei ole koskaan aiemmin soitettu radiossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat