Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verkkodokumentti antaa katsojan valita

Radio ja TV
 
Kai Rantala
Katariina Kaila ja Kai Rantala tekivät radiodokumentistaan verkkoversion, joka yhdistää kuvaa, tekstiä, ääntä, piirroksia ja videoita.
Katariina Kaila ja Kai Rantala tekivät radiodokumentistaan verkkoversion, joka yhdistää kuvaa, tekstiä, ääntä, piirroksia ja videoita. Kuva: Kai Rantala
Arvio: dokumentti
Panchakarma, Suomi 2015
Käsikirjoitus ja ohjaus Kai Rantala ja Katariina Kaila
yle.fi/teos/panchakarma

Verkkodokumentilla, jota kutsutaan myös multimediadokumentiksi, tarkoitetaan dokumentaarista ilmaisua, joka perustuu internetin tarjoamiin teknisiin mahdollisuuksiin.

Yleensä verkkodokumentin perustavanlaatuinen ero dokumenttielokuvaan tai radiodokumenttiin on se, että sen katsoja tekee valintoja.

Verkkodokumentit ovat saavuttaneet suuria yleisöjä esimerkiksi Ranskassa ja Kanadassa, mutta Suomessa genre on toistaiseksi melko tuntematon. Merkittävimmät kokeilut on tehnyt Ylen radion Dokumenttiryhmä.

Suomalaiset verkkodokumentit ovatkin olleet lähtökohdiltaan varsin informatiivisia ja lineaarisia, kun muualla dokumentarismia on puettu jopa tietokonepelien muotoon.

Dokumenttiryhmän uusin verkkodokumentti kertoo intialaiseen ayurveda-lääketieteeseen perustuvasta puhdistautumisrituaalista. Teos pohjautuu vahvasti tekijöiden aiheesta aiemmin tekemään radiodokumenttiin, vaikka lisänä onkin esimerkiksi meditaatioharjoitus.

Kuvaa, tekstiä, ääntä, piirroksia ja videoita yhdistelevä dokumentti on hengeltään opettavainen kannanotto vaihtoehtolääketieteen puolesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat