Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoren Tom Cruisen tanssista tuli ikoninen

Radio ja TV
 
The Geffen Film Company
Mikä vapaus! 17-vuotias Joel (Tom Cruise) sai jäädä vanhempien lomamatkan ajaksi yksin kotiin.
Mikä vapaus! 17-vuotias Joel (Tom Cruise) sai jäädä vanhempien lomamatkan ajaksi yksin kotiin. Kuva: The Geffen Film Company
Elokuva
Riskibisnes
Risky Business, USA 1983
Ohjaus Paul Brickman
Sub klo 21.00 (K16)

 

Nuorukainen liukuu parketin poikki pelkissä tennissukissa, kalsareissa ja kauluspaidassa, jonka kaulukset on nostettu pystyyn. Mikrofonin virkaa toimittaa kynttilänjalka, johon nuorimies lipsynkkaa stereoista pauhaavaa Bob Segerin Old Time Rock'n'rollia.

Kuuluisan tanssikohtauksen tunnistaa jokainen, joka on koskaan katsonut elokuvia. Vaaleanpunaisessa kauluspaidassa keekoilee tietysti Tom Cruise. Elokuva Riskibisnes (1983) oli 21-vuotiaan näyttelijän läpimurto.

Cruisen esittämä 17-vuotias Joel on saanut jäädä vanhempien lomamatkan ajaksi yksin kotiin. Kukapa ei samassa tilanteessa pistäisi tanssiksi?

Aika moni. Tanssikohtauksesta tuli populaarikulttuurissa ikoninen symboli vapaudelle ja yksin kotiin jäämiselle. Sitä on sittemmin imitoitu useissa elokuvissa, mainoksissa ja tv-ohjelmissa.

Simpsonien neljännen tuotantokauden jaksossa Kerettiläinen keskuudessamme kirkosta lintsaava Homer huumaantuu vapaudestaan niin, että tanssii yksin kotona pelkissä sortseissa Old Time Rock'n'rollin tahtiin laulaen "kenellä on sortsit, sortsit?" Myös Frendit-sarjan Rachel villiintyy kotiin yksin jäädessään niin, että tanssii saman hitin tahtiin peräti alasti.

Tuoreempaa lainaa kohtauksesta nähtiin Gleen neljännen kauden jaksossa Girls And Boys On Film, jossa kuorolaiset esittävät Segerin kappaleen vain vaaleanpunaisiin kauluspaitoihin pukeutuneina.

Riskibisneksen tanssi ei ole ainoa syvää tunnetta ilmaiseva ikoninen elokuvatanssi.

Kun on voittanut itsensä, voi hypellä säärystimissä Irene Caran What A Feeling -kappaleen tahtiin kuin Jennifer Beals elokuvassa Flashdance (1983). Kun oikein potuttaa, viha haihtuu heittelemällä kärrynpyöriä hylätyssä varastorakennuksessa, kuten Kevin Bacon elokuvassa Footloose (1984).

Tai kun on viettänyt erityisen ikimuistoisen illan, ei sanoja tarvita, kun pistää soimaan I've Had The Time of My Life -kappaleen, ottaa vauhtia ja hyppää kuuman tanssipartnerin käsivarsille. Aivan kuten Jennifer Grey tekee Patrick Swayzen kanssa elokuvassa Dirty Dancing (1987).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat