Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helge Herala juonsi steppaillen

Radio ja TV
 
Valehtelijoiden klubin jäseniä vuonna 1983.
Valehtelijoiden klubin jäseniä vuonna 1983.

Omituisia härveleitä, omituisia tarinoita ja frakissa steppaileva mies. Niistä oli MTV:n Valehtelijoiden klubi (1981–1983) tehty. Leikkimielisen visailun oli kirjoittanut monista viihdeohjelmista tuttu Pertti " Pertsa " Reponen. Steppailija oli tietysti koko kansan Heguli eli Helge Herala.

Visailun juoni oli yksinkertainen: Herala esitteli esineen ensin vierailevalle julkkikselle ja "sihteerikölleen" ( Marita Jyrkinen ). Sitten hän luovutti sen pikkutuhmuuksia heitellen Valehtelijoiden klubin jäsenten ( Leo Lastumäki, Aake Kalliala, Maija-Leena Soinne, myöhemmin Titta Jokinen, ja Olavi Ahonen ) arvioitavaksi. Vieras nimesi raadista voittajaksi sen, jonka uskoi puhuvan totta esineen alkuperästä. Esineet olivat oikeita kuriositeetteja. Katsojalle jännittävää oli arvailla myös itse, mikä esine oli kyseessä.

Klubilaisten tarinat olivat uskottaviakin, sillä jokaisella oli oma roolinsa. Esimerkiksi Lastumäki oli raavas kantaupseeri, jonka tarinat veivät miehisiin koitoksiin. Vangiksi pukeutunut Ahonen tiesi konnien konstit ja apuvälineet.

MTV herätti formaatin henkiin 2013 nimellä Totuuden torvet. Jäykähkön Aki Linnanahteen vetämä ja Putous-tähdillä Aku Hirviniemi, Riku Nieminen ja Krista Kosonen roolitettu show ei kuitenkaan kantanut.

Yksi oli poissa: Heguli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat