Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iskelmäkanava Harju & Pöntinen tarjoaa pääkaupungin asukkaille huuruja toisenlaisesta Suomesta

Radio ja TV
 
Miska Rantanen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on politiikan toimittaja.

David Cronenbergin ohjaamassa trillerissä Videodrome kaapelitelevisioaseman vetäjä löytää salaperäisen piraattikanavan, jonka ohjelmavirta poikkeaa tavanomaisesta ja koukuttaa vaarallisesti katsojat.

Vastaava kanava on ollut televisiossani kesäkuusta lähtien, kun DNA uusi kaapelikanavapakettinsa. Iskelmäkanava Harju & Pöntinen tarjoaa pääkaupunkiseudun nirppanokille huuruja toisenlaisesta Suomesta.

Mitä siis kanavalla on? Iskelmiä kehnolla äänenlaadulla. Sattumanvaraista kuvapankkikuvavirtaa. Mainosbannereita.

Kuvanlaatu on poikkeuksellisen tuhnuinen, etenkin kun kanavapaikka 17 sijaitsee suurten kanavien koreiden teräväpiirtoversioiden liepeillä. Visuaalinen ilme on yhdistelmä 1990-luvun puolivälin www-sivuja ja vuosituhannen alun tv-chatteja.

Ällistyttävintä on kanavan bisnesidea. Bannerien lisäksi kanava rahastaa iskelmätoiveilla, jotka maksavat peräti 5,09 euroa kappale.

Vallitseva musiikkityyli on suomalainen syväiskelmä 70-luvun Finnhits-klassikoista tämän päivän lavatähtiin.

Johtopäätös: kanavan suurkuluttajia ovat keski-ikäiset ja sitä vanhemmat maaseutu- ja taajama-asukkaat, jotka eivät ole ikinä kuulleet Spotifysta.

En edes uskonut, että kanava on enää olemassa. Harju & Pöntinen assosioituu päässäni vahvasti takavuosien työmatkoihin Tampereelle ja hotellikuolemiin Hämeenpuiston Cumuluksessa. Siirappista iskelmää tuuppaava kanava tuntui silloin yhtä kummelilta kuin muinainen TV-Tampere.

Kanavalle toivotan silti Helsingissä pitkää ikää. Siitä voi vielä tulla samanlainen nuorisolaisten kulttihitti kuin Strömsö tai Teletapit aamuyöllä katsottuna.

Entä mistä kanavan nimi tulee? Ovatko Harju ja Pöntinen todellisia hahmoja? Toki.

Hannu Harju omistaa kanavaa pyörittävän Kevyt Kanava Oy:n. Sen sijaan osaomistaja Kai Pöntinen jätti kanavan jo vuonna 2007, mutta jätti nimensä kanavan käyttöön.

Näkyvimmin Pöntinen oli valtakunnan julkisuudessa vuonna 2009, kun kokoomus joutui toppuuttelemaan hänen eurovaalikampanjaansa, jossa hän vaati "sosiaalipummimaahanmuuttajille stoppia".

Miska Rantanen HS miska.rantanen@hs.fi
Twitter: MiskaRantanen
Kirjoittajasta aivan arkinenkin asia voi olla joskus tosi pelottavaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat