Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Richard Nixon on valkokankaalla yleensä roisto

Radio ja TV
 
Yle
Frost/Nixonissa ex-presidenttiä esittää Frank Langella ja brittitoimittaja Frostia (oik.) Michael Sheen.
Frost/Nixonissa ex-presidenttiä esittää Frank Langella ja brittitoimittaja Frostia (oik.) Michael Sheen. Kuva: Yle
Elokuva
Frost/Nixon, USA 2008
Ohjaus Ron Howard
TV1 klo 21.05 (K12)

 

Presidentti Richard Nixon on kiehtonut amerikkalaisia taiteilijoita kenties enemmän kuin kukaan muu 1900-luvun poliitikko. Valkokankaalla on nähty lukuisia erilaisia versioita miehestä, joka johti Yhdysvaltoja vuosina 1969–1974 ja jonka presidenttiys loppui Watergate-skandaaliin.

Kuuluisin Nixon-tulkinta on Anthony Hopkinsin päärooli Oliver Stonen elokuvassa Nixon (1995). Sen älykäs, tuskainen ja demoniensa kanssa taisteleva valtiomies osaa napsauttaa hymyn kasvoilleen hetkessä.

On myös koomisia Nixoneita, kuten Pressan tyttöjen (1999) sänkinen, kömpelö roisto ja Black Dynamiten (2009) yllättävän notkea pahis. Melkein kaikissa elokuvissa Nixonia lähestytään nimenomaan roistona.

Nuorekkain Nixon taitaa olla John Cusackin pieni roolisuoritus elokuvassa The Butler (2013). Cusackilla on aika sympaattiset kasvot Nixoniksi.

Frost/Nixon (2008) kertoo presidenttiyden jo jättäneestä, 64-vuotiaasta Nixonista ( Frank Langella ), joka haluaa parantaa julkikuvaansa antamalla moniosaisen haastattelun toimittaja David Frostille ( Michael Sheen ). Elokuva perustuu tositapahtumiin.

Elokuvan Nixon on vanha ja runneltu mies, josta huokuu katkeruutta ja tilien tasaamisen halua. Hän tahtoisi vaikuttaa televisiossa vanhalta viisaalta valtiomieheltä. Osa taustatoimittajista taas haluaisi esiin korruptoituneen rikollisen. Elokuvan yksi aihe on nimenomaan se, miltä Nixonin pitäisi näyttää.

Kiinnostava Nixon saatetaan nähdä elokuvassa Elvis & Nixon, jonka pitäisi saada ensi-iltansa tänä vuonna. Elokuva kertoo Elvis Presleyn ja Richard Nixonin tapaamisesta vuonna 1970, ja siinä presidenttiä esittää Kevin Spacey.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat