Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulla-Lena Lundbergin Jää ei jätä rauhaan

Radio ja TV
 
Jää-romaani voitti Finlandia-palkinnon 2012.
Jää-romaani voitti Finlandia-palkinnon 2012.
Arvio: kirjallisuusohjelma
Kirja, joka muutti elämäni, Suomi 2015
Radio 1 klo 17.20,
uusinta su 2. 8. klo 8.05

 

Kirja, joka muutti elämäni -sarjassa on tänä kesänä kuultu lähinnä uusintoja, mutta nyt tulee ihan uusi jakso. Siinä Ilona Laurikaisen vieraana on Annamari Arrakoski-Engardt. Hän työskentelee merihistoriaa vaalivan ja Itämeren suojelua edistävän John Nurmisen säätiön asiamiehenä.

Arrakoski-Engardtilla on tuntumaa kirjallisuuteen, sillä hän on työskennellyt muun muassa Akateemisen kirjakaupan johtajana ja Tammen kustannusjohtajana.

Aiheeksi Arrakoski-Engardt on valinnut Ulla-Lena Lundbergin Finlandia-palkitun romaanin Jää, jota hän kuvailee kirjaksi, joka ei jätä rauhaan. Saaristolaiselämän kuvauksessa myös Itämerellä on oma keskeinen roolinsa.

Keskusteluun tuo luontevan lisämausteensa se, että äänitys on tehty studion ulkopuolella. Puhe laajenee lukukokemuksen kuvailuksi sekä laajemmaksikin kirjallisuuden merkityksen pohdiskeluksi.

Vaikka Laurikaisella on kokemusta myös dokumenttien tekemisestä, hänen saksensa ovat päässeet hieman tylsymään. Muutama leikkaussauma on tunnistettavissa turhan selkeästi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat