Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valkoisten afrikkalaisten hökkelikylä hämmentää

Radio ja TV
 
Yle
Kolmiosaisessa sarjassaan brittiläinen näyttelijä ja juontaja Reggie Yates tutustuu Etelä-Afrikan nuorten arkeen.
Kolmiosaisessa sarjassaan brittiläinen näyttelijä ja juontaja Reggie Yates tutustuu Etelä-Afrikan nuorten arkeen. Kuva: Yle
Arvio: reportaasi
Reggie Yates: Etelä-Afrikan nuoret
Reggie Yates's Extreme South Africa
Britannia 2014
TV2 klo 22.00

 

Apartheidin aikana Etelä-Afrikan pienen valkoisen vähemmistön heikoimmillakaan lenkeillä ei ollut hätäpäivää, ainakaan periaatteessa. Omat pitivät huolta omistaan, vaikka maan mustan enemmistön kustannuksella ja laillistetun rotusorron turvaamana. Mutta entä nyt, kun kaksikymmentä vuotta on kulunut ensimmäisistä vapaista vaaleista?

Englantilainen Reggie Yates, 32, päätyy Etelä-Afrikassa tekemänsä reportaasisarjan avauksessa paikkaan, jota on aika vaikea yhdistää vanhoihin mielikuviin ylivertaisesta herrarodusta: valkoisten sähköttömään, laittomaan hökkelikylään Johannesburgin lähistöllä. Eikä Coronation Parkin leirintäalue ole ainoa, sillä valkoisista eteläafrikkalaisista kymmenesosa eli noin 450 000 sinnittelee köyhyysrajan alapuolella.

Köyhiin mustiin verrattuna – noin 20 miljoonaa – valkoisten määrä on tietysti mitätön, mutta ilmiönä suhteellisen uusi ja silmiinpistävä. Yates onkin kiinnostunut tilastojen takaisesta todellisuudesta ja viettää viikon teltassa Coronation Parkissa, jonka asukkaista osa pitää itseään positiivisen syrjinnän uhreina.

Samalla Yates, Ghanasta Englantiin muuttaneiden siirtolaisten lapsi, joutuu selvittämään omia asenteitaan. Onko nyt vain niin, että käänteinen rotuerottelu on se hinta, joka jälkipolvien on maksettava.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat