Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kun levykaupalla ei vielä ollut huolen häivää

Radio ja TV
 
John Cusack on vinyyliaddikti ja levykauppias Rob Gordon.
John Cusack on vinyyliaddikti ja levykauppias Rob Gordon.
Elokuva
High Fidelity – uskollinen äänentoisto
High Fidelity, USA 2000
Ohjaus Stephen Frears
Nelonen klo 21.00 (K7)

 

Kaikkein pahimmat pessimistit ovat melko vakuuttuneita siitä, että Rob Gordonin ( John Cusack ) kaltaisilla intohimoisilla äänilevykauppiailla ei ole enää kovin paljoa toiminta-aikaa. Kunhan vinyylilevyihin liittyvä (viho)viimeinen muotivillitys menee ohi.

Draamakomediassa High Fidelity – uskollinen äänentoisto (2000) Gordonin levykaupalla ei vielä ole huolen häivää. Edellisenä syksynä lanseerattu netin tiedostonjakopalvelu Napster saattoi herättää – valveutuneimmissa piireissä – jo hieman levottomuutta, mutta esimerkiksi Apple-yhtiön iPod-soittimesta ja iTunes-kaupasta ei vuonna 2000 ollut vielä harmainta aavistusta. Itse asiassa High Fidelityn ensi-iltavuosi oli cd-levyjen myynnin suhteen Yhdysvalloissa kaikkien aikojen paras sekä kappalemäärissä että dollareissa.

Chicagossa kauppaa pitävä kolmekymppinen Gordon näyttää myyvän enimmäkseen vinyylilevyjä, ja hänellä on yhä voimia keskittyä ihmissuhdeongelmiinsa, jotka ajankohtaistuvat heti elokuvan alussa, kun hän saa naisystävältä ( Iben Hjejle ) yllättäen lähtöpassit.

Ne sysäävät sitoutumista kammoavan kauppiaan muistelemaan menneitä ihastuksia, järjestelemään vinyylilevyjä ja laatimaan vimmaisesti Top5-listoja – parhaista eroista, elokuvista ja hautajaiskappaleista.

Hän saa tukea kahdelta kaikkitietävältä ja asiakkaita kiusaavalta apulaiseltaan ( Todd Louiso, Jack Black ), jotka ehtivät mainita elokuvassa 66 oikeaa artistia ja myös muutaman keksityn. Cameo-roolissa vilahtava Bruce Springsteen on kuitenkin aito.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat