Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Cumberbatchin loistorooli uusintana

Radio ja TV
 
Benedict Cumberbatch loistaa naissuhteissaan kipuilevana miehenä. Rebecca Hall (vas.) esittää vaimoa, Adelaide Clemens rakastajatarta.
Benedict Cumberbatch loistaa naissuhteissaan kipuilevana miehenä. Rebecca Hall (vas.) esittää vaimoa, Adelaide Clemens rakastajatarta.
Arvio: minisarja
Juhlien jälkeen
Parade's End, Britannia 2012
Ohjaus Susanna White
Käsikirjoitus Tom Stoppard
Pääosissa Benedict Cumberbatch, Rebecca Hall, Adelaide Clemens
TV1 klo 21.00

 

BBC:n ja HBO:n yhteistyönä syntynyt parin vuoden takainen minisarja Juhlien jälkeen voi olla hyvä vaihtoehto niille, joiden mielestä Downton Abbey on liian viihteellinen. Sarjalla on vahvasti kirjallinen tausta, ja se tulee selvästi esiin sarjan dialogissa.

Sarja perustuu Ford Madox Fordin neljässä osassa julkaistuun romaanisarjaan, joka ilmestyi vuosina 1924–28. Ford kuvasi niissä oman aikakautensa ihmisten henkistä muutostilaa ensimmäisen maailmansodan aikoihin.

Sota pauhaa pikemminkin taustalla kuin tapahtumien keskipisteessä, vaikka mainio päähenkilö Christopher Tietjens päätyykin rintamalle. Tietjens edustaa vanhan ajan viimeistä aitoa konservatiivia, joka kuitenkin kokee naissuhteissaan uuden ajan vääjäämättömyyden.

Tietjens päätyy onnettomaan avioliittoon, josta hän pitää kiinni, vaikka vaimo Sylvia pettää häntä avoimesti. Seurauksena on kumpaakin osapuolta raastava viha–rakkaus-liitto. Samaan aikaan Tietjens itse rakastuu nuoreen suffragettiin.

Hienostuneesta, monitasoisesta ohjauksesta vastaa Susanna White, ja käsikirjoituksen on tehnyt näytelmäkirjailija Tom Stoppard.

Keskipisteenä loistaa näyttelijä Benedict Cumberbatch, mutta myös naiset on roolitettu taitavasti. Rebecca Hall Sylviana ja Adelaide Clemens Valentinena ovat toistensa vastakohtia.

Yle esittää viisiosaisen sarjan kolmessa osassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat