Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

2000-luvun elokuvasta tehtiin uusversio, jossa keski-ikäiset esittävät teinejä

Teinikomedia Wet Hot American Summer tehtiin uusiksi samoilla näyttelijöillä

Radio ja TV
 
Netflix
Wet Hot American Summer -komediasarjassa vilahtelee tuttuja kasvoja Amy Poehlerista (vas.) Bradley Cooperiin.
Wet Hot American Summer -komediasarjassa vilahtelee tuttuja kasvoja Amy Poehlerista (vas.) Bradley Cooperiin. Kuva: Netflix
Arvio: komediasarja
Wet Hot American Summer: First Day of Camp, USA 2015
Ohjaus David Wain
Käsikirjoitus Michael Showalter, David Wain
Pääosissa Janeane Garofalo, Jason Schwartzman, Paul Rudd, Marguerite Moreau, Christopher Meloni, Amy Poehler, Bradley Cooper, Michael Showalter, Michael Ian Black, David Hyde Pierce
Katsottavissa Netflixin maksullisessa nettipalvelussa (netflix.fi)

 

Nyt on tasoja ja kierroksia. Wet Hot American Summer on vuonna 2001 valmistunut teinikomedia, joka oli sen verran tahattomasti huono, että se sai kulttimaineen ainakin Yhdysvalloissa. Elokuvassa teinilauma viettää kesäänsä kesäleirillä vuonna 1981.

Netflixissä on keksitty kaivaa elokuva uudelleen esiin, mikä kielii siitä, että nostalgia-arvoja on ryhdytty etsimään jo 2000-luvultakin. Olisi muuten korkea aika nimetä tuo hankala vuosikymmen. Nollaluku?

Elokuvan pohjalta on tehty kahdeksanosainen sarja eli kun elokuva oli uuden vuosituhannen näkemys 1980-luvusta, uusi sarja on 2010-luvun näkemys 1980luvusta 2000-luvulla suodatettuna.

Sarjassa näyttelee samoja naamoja kuin alkuperäisessä elokuvassa. Siinä onkin todella vitsiä, sillä he olivat yli-ikäisiä jo vuonna 2001. Leiriläisten kun on tarkoitus olla 15–16-vuotiaita, mutta päänäyttelijät ovat syntyneet 1970-luvulla eli he olivat tuolloin jo parikymppisiä. Ja nyt he ovat siis jo tukevasti keski-iässä.

Sarjan tekijöinä on sama parivaljakko, ohjaaja David Wain sekä Michael Showalter, joka näyttelee Coopia. Kun elokuva seurasi leirin viimeistä päivää, sarjan puolituntisissa jaksoissa keskitytään leirin alkuun.

Uudessa sarjassa olisi ehkä vieläkin enemmän vitsiä, jos näyttelijöistä olisi tullut sittemmin suuria nimiä, mutta heistä vain Bradley Cooper on noussut ykköskaartiin.

Muitakin tunnetaan elokuva- ja tv-rooleista, kuten Amy Poehler ja Elizabeth Banks, mutta tähtiainesta ei ollut muissa kuin Cooperissa, eikä sitäkään Wet Hot American Summer -roolin perusteella olisi arvannut.

Cooper on muuten ainoa, joka ei näytä juuri vanhentuneen viidessätoista vuodessa. Elizabeth Banksin esittämä Lindsay on sarjassa yllättäen 24-vuotias toimittaja, joka tekeytyy 16-vuotiaaksi ja soluttautuu leirille.

"Teininäyttelijöiden" lisäksi sarjaan on saatu elokuvasta mukaan myös loistava David Hyde Pierce eli Frasierin Niles-veli.

Kenelleköhän sarja on oikein suunnattu? Huvittaako se entisiä teinejä vai onko tarkoituksena houkutella mukaan myös nykyiset, sillä oikeat esiteinit ovat sarjassa enemmän esillä kuin elokuvassa?

Monet näyttelijöistä ovat varmasti tuttuja juuri teiniyleisölle, mutta tuntuu aika epätodennäköiseltä, että nykyteinejä kiinnostaisi 1980-lukulainen alapäähuumori. Tässä välissä on sitä paitsi valmistunut muun muassa suureen suosioon noussut musikaalisarja Glee.

Kohdeyleisön hämäryys selittää osaltaan sen, miksi sarja ei toimi komediana senkään vertaa kuin elokuva.

Myös itse elokuva on katseltavissa Netflixissä. Siinä on oma hupinsa, mutta se ei ole tarpeeksi mitään. Se on vain melkein hulvaton, melkein mauton, melkein hauska.

Teinikomedian lajityyppiä se ei vie suuntaan eikä toiseen. Komediana elokuva on löysä, eivätkä samat tekijät ole löytäneet rytmiä myöskään uudessa sarjassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat