Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elämmekö äärikeskustan ikeessä?

Radio ja TV
 
Tänä vuonna ilmestynyt The Extreme Centre: A Warning on Tariq Alin viimeisin teos.
Tänä vuonna ilmestynyt The Extreme Centre: A Warning on Tariq Alin viimeisin teos.
Arvio: Asiaohjelma
Eurooppalaisia puheenvuoroja, Suomi 2015
Radio 1 klo 21.45

 

Keskustaoikeisto ja -vasemmisto tukevat kapitalismin diktatuuria. Ammattiliitot ovat osa poliittista äärikeskustaa. Poliitikot siirtyvät ongelmitta liikemaailmaan. Vasemmiston heikkous kanavoituu äärioikeiston kannatukseksi.

Tällaisena maailman ja erityisesti Euroopan näkee Tariq Ali, pakistanilaissyntyinen brittiläinen toimittaja, kirjailija, elokuvantekijä ja politiikan kommentaattori. 71-vuotias yhteiskuntakriitikko on ehtinyt olla monessa mukana.

Ali on vastustanut niin Pakistanin sotilashallintoa kuin Yhdysvaltain hyökkäystä Vietnamiin. Hänen tuttavapiiriinsä kuuluivat esimerkiksi muusikko John Lennon ja kansalaisoikeustaistelija Malcolm X. Viimeksi Ali on innostunut Skotlannin itsenäisyyshankkeesta.

Niin ikään aktiivisen yhteiskunnallisen keskustelijan, Esa Aallaksen, toimittamassa ohjelmassa käydään läpi Tariq Alin uusinta pamflettia, joka on varoitus "äärikeskustan" vallasta. Kiinnostava ohjelma ei varsinaisesti tarjoa vaihtoehtoa vallitsevalle politiikalle, mutta sisältää paljon kiinnostavia havaintoja.

Myös mainittu "äärikeskusta" jää tarkalleen määrittelemättä, mutta esimerkkejä ei tarvitse hakea kaukaa.

Suomessakin kaikki suuret puolueet hakeutuvat keskelle ja jopa perussuomalaiset voidaan määritellä keskustapopulistiseksi puolueeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat