Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konsulteilla menee lujaa

Komediasarja House of Lies pyrkii kuvaamaan konsulttitiimiä räävittömästi ja onnistuukin siinä välillä

Radio ja TV
 
Hero
House of Liesin kovassa maailmassa on myös aihetta nauruun. Konsulttitiimiä johtavaa Martya näyttelee Don Cheadle (keskellä).
House of Liesin kovassa maailmassa on myös aihetta nauruun. Konsulttitiimiä johtavaa Martya näyttelee Don Cheadle (keskellä). Kuva: Hero
Arvio: Komediasarja
House of Lies
USA 2012 –
Sarjan luoja Matthew Carnahan
Pääosissa Don Cheadle, Kristen Bell, Ben Schwartz, Josh Lawson, Dawn Olivieri, Glynn Turman, Donis Leonard Jr., Richard Schiff
Hero klo 23.55

 

Hero-kanavan keskiyöhön on piilotettu kiinnostava Showtime-yhtiön komediasarja House of Lies, jonka ensimmäinen tuotantokausi on valmistunut vuonna 2012. Parhaillaan sille ollaan tekemässä jo viidettä kautta, mikä osaltaan kertoo siitä, että sarja on aika onnistunut.

Sarja perustuu Martin Kihnin vuonna 2005 ilmestyneeseen kirjaan House of Lies: How Management Consultants Steal Your Watch and Then Tell You the Time eli suomeksi Miten johdon konsultit varastavat kellosi ja kertovat sitten, mitä kello on. Alaotsikko paljastaa jo aika paljon komediasarjankin luonteesta.

Sarjan päähenkilöt ovat siis johdon konsultteja. Moni palkansaaja on varmasti miettinyt, mitä tyyppejä konsultit oikein ovat, joten ehkä tämä sarja paljastaa jotakin tästä mysteeristä.

Konsulttitiimiä vetää taitava manipuloija Marty Kaan, joka hallitsee työtehtävänsä paremmin kuin naissuhteensa. Ärsyttävä ex-vaimo Monica on vahvasti kuvioissa mukana. Marty asuu eläköityneen psykiatri-isänsä ja pienen poikansa kanssa. Pojan sukupuoli-identiteetti on vähän hakusessa.

Sarjan alkaessa tiimi toimii Galweather-Stearn -yhtiössä, mutta Marty perustaa pian oman firman ja vetää tiiminsä mukanaan. Tiimiin kuuluu yksi napakka nainen Jeannie sekä kaksi miestä, tunteeton Clyde ja ryhmän älypää Doug.

Kombinaatio on mainio, ja sarjan perusasetelma on muutenkin toimiva. Martylla on myös tapana puhua välillä suoraan kameralle.

Marty on afroamerikkalainen, mikä on valitettavasti edelleen mainitsemisen arvoinen yksityiskohta. Heitä kun ei ole liiaksi televisiosarjojen päähenkilöinä vieläkään.

Martya näyttelee monista elokuva- ja televisiorooleista tuttu Don Cheadle, joka on ollut kertaalleen myös Oscar-ehdokkaana roolistaan vuonna 2004 valmistuneessa elokuvassa Hotelli Ruanda.

House of Lies -rooli ei aluksi tunnu istuvan Cheadlelle, mutta hän pääsee siihen pian sisään.

Muutenkin sarjan roolitus on mietitty hyvin. Sivurooleissa vilahtelee monta tuttua suosikkia: Greg Germann (Ally McBeal), Richard Schiff (West Wing), John Aylward (Teho-osasto, Kova laki, West Wing), Glynn Turman (The Wire).

Komediana House of Lies on kova ja illuusioton, ja seksillä on keskeinen rooli sekä työkeikoilla että muuten.

Martyn oman näkemyksen mukaan työn tavoitteena on vain ja ainoastaan taloudellinen hyöty, ja siihen tähdätessä kaikki keinot ovat sallittuja, myös seksi. Jeannienkin ( Kristen Bell ) odotetaan suostuvan tähän.

Komediasarjan puolituntisissa jaksoissa käydään aina läpi yksi tapaus, jonka konsulttitiimi ratkaisee kädenkäänteessä ja kerää yleensä pisteet kotiin.

Jäämme odottamaan komediasarjaa, jonka henkilöt ovat keskinkertaisia konsultteja.

Jos sarjan käsikirjoitus olisi terävämpi, sarjassa olisi loistavat ainekset kasassa, mutta valitettavasti rohkeus ei yllä huipulle asti.

Toivottavasti taloussatiiri on kuitenkin laji, jota tullaan näkemään lisää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat