Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muurahainen on karhua tappavampi

Radio ja TV
 
Yle
Karhu on saanut reissumiehestä pitävän otteen, mutta tästäkin selvitään.
Karhu on saanut reissumiehestä pitävän otteen, mutta tästäkin selvitään. Kuva: Yle
Tosi-tv
Yhä elossa
USA 2009–2011
Kutonen klo 21.00

 

Ihmisillä, jotka ovat kohdanneet kuoleman silmästä silmään, on yleensä tarina kerrottavanaan.

Yhdysvaltalainen tosi-tv-sarja Yhä elossa (2009–2011) päästää ääneen ihmisiä, joiden kimppuun villieläin on hyökännyt, mutta jotka ovat selvinneet – usein melko täpärästi.

Sarjassa matkustetaan ympäri maailmaa. Esimerkiksi tämän päivän jaksossa selvitään käärmeenpuremasta Etelä-Afrikassa ja mustakarhun hyökkäyksestä Yhdysvalloissa.

Dramaattiset tilanteet on näytelty sarjassa uudestaan. Näytteleminen toimii yllättävän hyvin, mutta dramaattinen musiikki on viety turhan pitkälle. Jaksoista saa eniten irti, jos pelkää siinä esiintyvää eläintä.

Pelastumiskertomukset ovat usein vähintään yhtä kiinnostavia ja dramaattisia kuin tarina villieläimen aggressiosta. Sarjan muissa jaksoissa pelastutaan muun muassa leijonan, puuman ja tiikerihain hyökkäyksestä.

Eläinkunnan pahimmat tappajat eivät ole kuitenkaan sarjassa nähtäviä petoja.

Eniten kuolemia maailmassa aiheuttaa nimittäin, aivan ylivoimaisesti, malariasääski. Malariaan kuoli vuonna 2013 WHO:n arvion mukaan yli 500 000 ihmistä.

Myös muurahaiset ja hämähäkit tappavat maailmassa ihmisiä enemmän kuin esimerkiksi hait ja leijonat. Toki muurahaisia ja hämähäkkejä myös on enemmän.

Suomen vaarallisimpia eläimiä ovat hirvet, sillä ne kolaroivat autojen kanssa. Tilastokeskuksen mukaan vuosina 1998–2013 hirvet aiheuttivat 82 kuolemaa. Toisella sijalla samalta ajanjaksolta ovat 16 kuolemaa aiheuttaneet ampiaiset. Kolmantena on ihmisen paras kaveri koira.

Sen sijaan karhujen aiheuttamia kuolemia on noilta vuosilta vain yksi ja susien aiheuttamia pyöreä nolla.

Vaikea tätä sarjaa olisi Suomessa tehdä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat