Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisten välisen ystävyyden iloja ja suruja

Doll & Em on pienimuotoinen ja terävä komediasarja naisten välisestä ystävyydestä – ja viihdeteollisuudesta

Radio ja TV
 
KC Bailey
Doll & Emissä bestiksiä näyttelevät Dolly Wells ja Emily Mortimer ovat hyviä ystäviä myös oikeassa elämässä. Kaksikko on käsikirjoittanut komediasarjan yhdessä.
Doll & Emissä bestiksiä näyttelevät Dolly Wells ja Emily Mortimer ovat hyviä ystäviä myös oikeassa elämässä. Kaksikko on käsikirjoittanut komediasarjan yhdessä. Kuva: KC Bailey
Arvio: komediasarja
Doll & Em
Britannia 2014–
Käsikirjoitus Emily Mortimer, Dolly Wells
Ohjaus Azazel Jacobs
Pääosissa Emily Mortimer, Dolly Wells
HBO Nordic

Naisten välinen ystävyys on aihe, joka jää edelleen oudosti taustalle monissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Tai ylipäätään naisten keskinäiset suhteet.

Poikkeuksia tietysti on, ja osuvia kuvauksia tulee koko ajan lisää sitä mukaa, kun naiset kirjoittavat enemmän. Varsinkin amerikkalainen komediasarja Girls on avannut uuden luvun suoruudessaan ja rehellisyydessään.

Kahden brittinäyttelijän, Emily Mortimerin ja Dolly Wellsin yhdessä kirjoittama mainio Doll & Em on päältä katsottuna yksinkertainen ja pienieleinen komedia, mutta se menee kutkuttavan syvälle kahtakin reittiä.

Toisaalta se kuvaa päähenkilöiden välisen ystävyyden käänteitä, mutta se kertoo ovelasti myös brittiläisten näyttelijöiden työstä ja asemasta yhdysvaltalaisten viihdemarkkinoiden ytimessä.

Komediasarjan ensimmäinen kuusiosainen tuotantokausi on ollut nähtävissä HBO:lla, ja nyt on juuri alkanut toinen kausi. Se on Sky-yhtiön tilaama, joten se saattaa päätyä Suomessa myös ilmaiskanaville.

Sarjan ohjaaja on amerikkalainen Azazel Jacobs, joka on päässyt hyvin jyvälle kirjoittajaparin huumorista.

Sarja alkaa Hollywoodista, jonne Em on päätynyt tekemään uraa näyttelijänä. Hän on päässyt pitkälle mutta ei aivan huipulle, ja ikä alkaa tulla vastaan. Em on juuri keskittymässä elokuvan päärooliin, kun lapsuuden bestis Doll soittaa Lontoosta ja parkuu päättynyttä miessuhdettaan. Em päättää palkata Dollin assistentikseen.

Tässä vaiheessa naiskatsoja alkaa tuskailla, että ei ei ei. Bestikset eivät voi tehdä töitä yhdessä ainakaan niin, että toinen on pomo.

Miksi? Juuri sitä sarjan aikana tulee mietittyä.

Doll & Emin ensimmäinen kausi on nautittavan tarkka yksityiskohdissa, ja Mortimer ja Wells osaavat esittää pienillä eleillä ja ilmeillä, milloin alkaa mennä pieleen. Ystävyys ei ole ainaista riitelyä eikä myöskään hauskanpitoa, vaan siihen väliin mahtuu paljon epämääräisiä ja epämukavia tuntemuksia.

Naisten keskinäinen asetelma kääntyy pikku hiljaa päälaelleen, kun Doll alkaakin kerätä huomiota kuvauspaikalla, ja Emin keskittyminen tärkeään rooliin kärsii. Ristiriita on väistämätön.

Sarjan toinen taso nousee pintaan, kun Em tulee käymään Lontoossa. Yhtäkkiä rooli keskinkertaisessa Hollywood-elokuvassa ei merkitsekään mitään, eikä Emiä tunnisteta kadulla.

Sarjan toinen kausi alkaa puhtaalta pöydältä. Doll ja Em ovat taas ylimpiä ystäviä, ja he haluavat tehdä töitä yhdessä mutta tällä kertaa tasavertaisina. He sulkeutuvat vanhaan majakkaan tekemään näytelmäkäsikirjoitusta, jota he sitten tarjoavat Broadwaylle.

Kausi lähtee käyntiin vähän sekavasti, ja siinä tuntuu olevan liikaa aineksia. Luvassa on oikeita tähtiä kuten ensimmäiselläkin kaudella.

Emily Mortimerkin on oikea kansainvälinen tähti, ja hänet on viime vuosina nähty muun muassa Newsroom-sarjassa. Wells ja Mortimer ovat myös oikeasti vanhoja bestiksiä, mutta he ovat korostaneet, että sarja ei kuvaa suoraan heidän ystävyyttään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat