Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kostoni tuotantoyhtiöille

Radio ja TV
 
Juhani Karila

Rikossarja True Detectiven toinen kausi päättyy maanantaina HBO Nordicilla ja C More Series -maksukanavalla. Sarjaa on haukuttu kaikkialla.

Minä en hauku. Menetin oikeuden heristää sormeani, kun jätin katsomatta kauden ensimmäisen osan. Aloitin kakkosesta ja menin heti sekaisin.

Juoni on sen verran syheröinen vyyhti korruptiota ja perhesotkuja, etten edes kolmannen tai neljännen jakson kohdalla päässyt kunnolla kärryille tarinasta. Lopulta lakkasin välittämästä asiasta.

Se oli hyvä päätös. Se vapautti katsomaan sarjaa komediana.

Mikäli juonesta ei piittaa, True Detective pelkistyy sarjaksi riemastuttavan ultramaskuliinisia kohtauksia, joissa näyttelijät yrittävät parhaansa mukaan pitää pokerin äyskähdellessään toisilleen jylhiä repliikkejä.

Myös sarjan ensimmäinen kausi lähenteli äijäparodiaa. Woody Harrelsonin ja Matthew McConaugheyn karikatyyrimäisissä naamoissa ja puheenparsissa oli kuitenkin tarpeeksi potkua kannattelemaan pompöösiä dialogia.

Kakkoskaudella etenkin Vince Vaughn on mahtavalla tavalla hukassa yritteliäänä gangsteripomona.
Colin Farrell
hallitsee roolinsa paremmin. Hänen esittämänsä syntymäuupunut Raymond Velcoro on kuin narkkariversio eräästä Farrellin aiemmasta kyttäroolista, Michael Mannin ohjaaman Miami Vice -elokuvan (2006) viriilistä ja vaarallisesta James Crockettista.

Farrellin tuuheat kulmakarvat on kuin tehty kehystämään erilaisia epätoivoisia ilmeitä.

Ukkojen rintamaa rikkomaan tuodun Rachel McAdamsin esittämä naisetsivä Bezzerides oikeastaan vain korostaa miehistä maailmankuvaa. Henkisesti hänkin on yksi jätkistä.

Tv-sarjoja pitäisi useamminkin seurata juonettomina runoelmina. Sen lisäksi, että yksinkertaisesti kieltäytyy katsomasta sarjaa, se on yksilön ainoa keino kostaa tuotantoyhtiöille, jotka piinaavat yleisöä venyttämällä hyvistä sarjoista löysiä maratontarinoita.

Juhani Karila HS, juhani.karila@hs.fi
Kirjoittaja odottaa jo True Detectiven
kolmatta kautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat