Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Coppola ohjasi tositarinasta viihdettä ja tarkkaa analyysiä

Radio ja TV
 
American Zoetrope
Bling Ringissä rötöstelevä nuorisojoukko on keskivertoa murtojengiä tyylitietoisempaa.
Bling Ringissä rötöstelevä nuorisojoukko on keskivertoa murtojengiä tyylitietoisempaa. Kuva: American Zoetrope
Arvio: elokuva
Bling Ring ★★★★
USA 2013
Ohjaus Sofia Coppola
Pääosissa Israel Broussard, Katie Chang, Taissa Farmiga, Claire Julien, Emma Watson
Nelonen klo 21.00

 

Kaksi vuotta sitten Sofia Coppolan Bling Ring oli kaikkien teinityttöjen must-elokuva jo senkin takia, että mukana oli Emma Watson, joka on onnistunut säilyttämään tähtiasemansa myös Harry Potter -elokuvien jälkeen.

Bling Ringin soisi olevan edelleen must, sillä se onnistuu olemaan yhtä aikaa sekä kipeällä tavalla viihdettä että tarkkaan punnittua analyysia. Jälkimmäistä teinitytöt eivät ehkä ymmärrä, mutta elokuva voi silti jäädä nakuttamaan takaraivossa.

Oikeastaan Bling Ring on kulutusyhteiskunnan metafora, jossa mässäillään tavaralla oksennuspisteeseen saakka. Kun laatta lentää, tavara menettää sekä merkityksensä että arvonsa.

Elokuva perustuu tositapahtumiin ja Vanity Fair -lehdessä julkaistuun artikkeliin. Siinä kerrottiin nuorista, jotka murtautuivat Los Angelesissa julkkisten luksuskoteihin ja pöllivät kaiken, mitä mukaansa saivat.

Tarinassa ja elokuvassa on monta kuohuttavaa yksityiskohtaa. Osa tytöistä oli niin rikkaista perheistä, että he saivat muutenkin, mitä halusivat, joten ryöstely oli heille ilmeisesti vain hupia. Toisaalta, mitä voi päätellä siitä, että Paris Hilton ja kumppanit jättävät kotiavaimensa ovimaton alle ja kertovat Facebookissa, milloin kämppä on tyhjänä?

Kun kaikkea on liikaa, millään ei ole enää mitään väliä.

Coppola kuvaa hienosti myös ryhmädynamiikkaa, eikä unohda sitäkään, että jokaisen teinin takana on aikuisia, jotka ovat vähintään yhtä pihalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat