Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Insinöörimiehet kohtaavat tunteensa

Radio ja TV
 
Atamas Boev (vas.) johdattaa insinööritoverinsa naisjahtiin.
Atamas Boev (vas.) johdattaa insinööritoverinsa naisjahtiin.
Arvio: dokumentti
Rakkauden insinöörit
Suomi 2014
Ohjaus Tonislav Hristov
TV1 klo 21.30

 

Häpeääkö insinööri insinööriyttään tavatessaan naisia?
Tonislav Hristovin
mainion dokumentin perusteella saattaa hyvinkin hävetä.

Dokumentissa Atanas Boev -niminen insinööri on koonnut joukon sinkkukollegoja, joille hän yrittää etsiä parisuhteita tieteen keinoin. Boev itse on löytänyt vaimon ilmeisesti ihan vain päättäväisyytensä ansiosta. Ryhmässä on sekä suomalaisia että muualta Suomeen tulleita it-nörttejä. Miehet ovat kivoja, mutta naisten kanssa vähän kömpelöitä.

Dokumentista on ensin vaikea saada selkoa, miten tosissaan siinä ollaan. "Naiset hakkeroivat miesten systeemiä esimerkiksi push up -liiveillä." Vähitellen on vain uskottava, että insinöörit todellakin järkiperäistävät kaiken ja kaipaavat kaavaa jopa vastakkaisen sukupuolen kohtaamisessa. Insinööri on kuin onkin oma miestyyppinsä, ainakin dokumentin perusteella.

Tonislav Hristov on Suomeen asettunut bulgarilalainen ohjaaja, jonka edellinenkin dokumentti Sinkkuelämän säännöt paneutui samaan tematiikkaan.

Rakkauden insinööreissä näkökulma on tinkimättömän miehinen, ja naiset ovat puhtaasti kohteita ja tavoitteita. Ainakin lähtökohtaisesti. Jossakin muussa yhteydessä se olisi tympeää, mutta Hristovin dokumentissa sitä voi pitää johdonmukaisena, omana vitsinään.

Näin naiskatsojalle dokumentti opettaa paljon insinöörien logiikasta – ja sen ylivallasta. Ehkä insinöörit ovat sittenkin pohjimmiltaan miehiä, jotka vain puhuvat eri tavalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat