Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiimaa 1960-luvun Floridassa

Kaikki Matthew McConaugheyn roolit kiinnostavat True Detectiven jälkeen

Radio ja TV
 
Hero
Matthew McConaughey esittää The Paperboyssa toimittajaa, joka tuo rujoudessaan mieleen True Detectiven Rust Cohlen.
Matthew McConaughey esittää The Paperboyssa toimittajaa, joka tuo rujoudessaan mieleen True Detectiven Rust Cohlen. Kuva: Hero
Arvio: elokuva
The Paperboy ★★★
USA 2012
Ohjaus Lee Daniels
Pääosissa Matthew McConaughey, Zac Efron, David Oyelowo, Nicole Kidman, Macy Gray, John Cusack
Hero klo 21.00

 

Ei ole ehkä reilua Matthew McConaugheya kohtaan sanoa, että hänen uransa jakaantuu rooleihin ennen ja jälkeen True Detective -rikossarjan, sillä 1969 syntynyt näyttelijä on ehtinyt tehdä pitkän uran. Sitä paitsi hän sai miespääosan Oscarin 2013 elokuvasta Dallas Buyers Club eli juuri ennen True Detectivea.

Silti juuri True Detectiven takia myös miehen aiemmat roolit herättävät uudenlaista kiinnostusta.

Hero esittää nyt Lee Danielsin The Paperboyn parin vuoden takaa. McConaugheyn rooli miamilaisena toimittajana on yhtä rujo kuin rikossarjan Rust Cohle, mikä on fanien hyvä tietää, sillä Rustina emme ilmeisesti tule enää koskaan häntä näkemään.

The Paperboy kertoo veljeksistä, Ward (McConaughey) ja Jack Jansenista, jotka saavat vinkin kuolemaantuomitusta miehestä, Hillary Van Wetteristä. Hän on käynyt kiihkeää kirjeenvaihtoa Charlotte Bless -nimisen naisen kanssa, mutta he eivät ole koskaan tavanneet.

Bless ottaa veljeksiin yhteyttä, sillä hän on pakkomielteisen rakastunut Van Wetteriin ja haluaa, että joku tulee todistamaan hänen syyttömyytensä poliisin murhaan.

Tarina perustuu Pete Dexterin 1990-luvulla ilmestyneeseen romaaniin, ja Dexter on myös elokuvan toinen käsikirjoittaja Danielsin ohella.

Daniels tunnetaan parhaiten ohjaamastaan ja tuottamastaan elokuvasta Precious, joka kahmi Oscar-ehdokkuuksia vuonna 2009.

Elokuvassa eletään 1960-luvun loppua Floridassa. Itse tapaukseen ei liity rotukysymystä, mutta se on elokuvan sivujuonne.

Elokuvan kertojana on veljesten isän taloudenhoitajana työskentelevä Anita, jota näyttelee soul-laulaja Macy Gray. Ward saa toimittajaparikseen mustaihoisen Yardleyn ( David Oyelowo ), joka saa jatkuvasti kuulla rasistisia herjoja.

Pikkuveli Jack Jansen ihastuu estottomaan Charlotteen, joka puolestaan elättelee fantasiaansa avioliitosta Van Wetterin kanssa.

Naimattoman Wardin seksuaalisuus pysyy ensin epäselvänä, mutta Yardleya lukuun ottamatta kaikki päähenkilöt kiehuvat koko ajan kiimassaan etelän hikisessä ilmanalassa. Myös ällö Van Wetter ( John Cusack ).

Elokuvassa on tiettyä vetovoimaa. Se ei tule niinkään tarinasta vaan muun muassa Roberto Schaeferin levottomasta ja utuisesta kuvauksesta, joka tuntuu vastaavan päähenkilöiden kuumuuden sumentamaa mielentilaa.

Samalla elokuva on hienosti alleviivaamatonta ajankuvaa, jossa musiikki seuraa koko ajan taustalla.

Nicole Kidman loistaa vetyperoksidiblondi Charlotten roolissa, tapansa mukaan. Kidman onnistuu aina saamaan roolihenkilöihinsä erityistä hehkua, ja niin myös The Paperboyssa. Joku muu olisi tyytynyt tekemään Charlottesta hysteerisen bimbon, mutta Kidman tuo häneen muita ulottuvuuksia.

Vaikka McConaughey ja Kidman eivät näyttele elokuvassa paria, The Paperboy kantaa heidän varassaan. McConaughey ei ole edes varsinainen päähenkilö, vaan näkökulma on Jackin, jota näyttelee teinirooleista aikuistunut Zac Efron.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat