Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viidakkokirjassa riittää tarinaa

Radio ja TV
 
Mowgli-pojan seikkailuja seurataan Viidakkokirja-animaatiossa.
Mowgli-pojan seikkailuja seurataan Viidakkokirja-animaatiossa.
Lastenohjelma
Viidakkokirja
Intia 2010–
TV2 klo 8.18

 

Brittikirjailija Rudyard Kipling (1865–1936) julkaisi 1800-luvun lopussa tarinoita Intian viidakossa eläinten parissa seikkailevasta Mowgli-pojasta. Suomeksi seikkailuista voi lukea teoksesta Viidakkokirja.

Tarinoista tuli valtavan suosittuja, ja niistä on tehty lukuisia tv-sarjoja ja elokuvia.

Tällä hetkellä TV2:lla pyörii intialainen animaatio Viidakkokirja. Noin kymmenen minuutin jaksoissa seikkailevat Kiplingin luomat hahmot, mutta juonet eivät perustu alkuperäisiin tarinoihin.

Niissä olikin paljon väkivaltaa ja kuolemaa. Lapsille suunnattuja sovituksia onkin yleensä muutettu kiltimpään suuntaan.

Kiplingin tarinoiden jylhyyttä ja ankaruutta on säännöllisesti pehmennetty keveydellä ja lämmöllä. Näin tapahtuu intialaisanimaatiossa, ja näin tehtiin myös kuuluisimmassa filmatisoinnissa, Disney-piirretyssä Viidakkokirja (1967).

Intialaisanimaatiossa eläinten roolit ovat uskollisempia Kiplingin tarinoille kuin Disney-piirretyssä. Mowglin ystävä Baloo-karhu on viisas ja isällinen. Kaa-käärme on Mowglin puolella eikä hänen vastustajansa. Pääpahis, julma tiikeri Shere Khan ei ole hurmaava roisto, vaan ainoastaan ilkeä ja inhottava.

Ja tarina jatkuu. Vuonna 2016 valkokankaalle saapuu Disneyn tuottama, näytelty versio Viidakkokirjasta. Mukana ovat jälleen Baloo ( Bill Murray ), Kaa ( Scarlett Johansson ) ja Shere Khan ( Idris Elba ).

Vuonna 2017 on puolestaan Britanniasta tulossa Viidakkokirjaan perustuva elokuva, jossa vastaavissa rooleissa nähdään Andy Serkis, Cate Blanchett ja Benedict Cumberbatch.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat