Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotimaisten lifestyle-sarjojen pioneeri

Radio ja TV
 
Satu Jaatinen
Kyllikki Stenroos juonsi Tänään kotona -ohjelmaa.
Kyllikki Stenroos juonsi Tänään kotona -ohjelmaa.

Ennen kuin Kyllikki Virolainen tuli tunnetuksi Johannes Virolaisen vaimona, hänet tunnettiin Tänään kotona -ohjelman juontajana ja tuottajana nimellä Kyllikki Stenroos.

Tänään kotona oli sisustus- ja kokkausohjelmien pioneeri Suomen televisiossa.

Ohjemassa käsiteltiin kaikkea mahdollista kotiin liittyvä lastenkasvatuksesta verhojen asetteluun.

Ohjelma oli samalla Mainostelevision pisimpään pyörineitä tuotantoja. Sen lähetykset alkoivat vuonna 1965 ja ne jatkuivat aina vuoteen 1984 asti.

Stenroos juonsi ohjelman 100 ensimmäistä lähetystä ja siirtyi sitten ohjelman tuotantopuolelle. Pesti oli hänelle erittäin luonteva, koska hän oli tätä ennen työskennellyt Työtehoseuran tiedottajana.

Mainostelevision kohtalo oli 1960-luvulla moneen kertaan vaakalaudalla. Aikakausi oli ilmapiiriltään kovin mainoskriittinen.

Mainoskanavan merkittävin poliittinen vastustaja oli pääministeri Johannes Virolainen, joka tosin kertoi yksityishenkilönä vastustavansa Yleisradion monopolia.

Mainostelevisio säilytti kuitenkin toimilupansa, Kyllikki nousi kansansuosionsa avulla lopulta eduskuntaan ja tarina sai onnellisen lopun kun 67-vuotias Johannes ja 57-vuotias Kyllikki vihittiin toukokuussa 1981.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat