Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raakalaisia siellä, raakalaisia täällä

Radio ja TV
 
Pääosissa nähdään Taylor Kitsch (vas.) ja Aaron Johnson.
Pääosissa nähdään Taylor Kitsch (vas.) ja Aaron Johnson.
Arvio: elokuva
Raakalaiset ★★★
Savages, USA 2012
TV5 klo 21.00 ja 02.20

 

Ohjaaja Oliver Stone haluaisi olla Hollywoodin paha poika. Hän hätkähdyttää mielellään räväköillä poliittisilla lausunnoilla, vähän vähemmän räväköillä poliittisilla draamaelokuvilla ja väkivaltaisella viihteellä.

Raakalaiset kuuluu jälkimmäiseen osaan.

Don Winslow'n rikosromaaniin perustuvassa leffassa parhaat kaverukset Chon ( Taylor Kitsch ) ja Ben ( Aaron Johnson ), kasvattavat maailman parasta pilveä ja käärivät rahaa kiltisti hoidetulla huumekaupalla.

Hieman virkistävää on, että Chon ja Ben jakavat tyttöystävänsä O:n ( Blake Lively ), joka toimii taustalla kertojana. Harvoin näkee kolmiosuhdetta ilman kolmiodraamaa.

Kalifornian aurinkoon sijoitettu juttu on kuvattu kirkkaasti hehkuvissa pääväreissä. Sen pitäisi näyttää muoviselta, mutta kuvista hohkaa jonkinlainen pop-taiteen henki.

Vaikutelmaa rakentaa myös tahallisen keinotekoinen leikkaus. Kerronta muistuttaa Stonen filmiä Syntyneet tappajiksi (1994).

Eettisten pilvikauppiaiden tontille yrittää tunkea paha meksikolainen huumekartelli. Asetelma, jossa etelän raakalaiset hyökkäävät mukavien jenkkien kimppuun, vaikuttaa rasistiselta.

Niin yksioikoinen Stone ei kuitenkaan ole. Yhteenoton mittaan Chon ja Ben joutuvat tahraamaan käsiään yhä pahemmin. Tarina kertoo kyynisesti, että pahassa maailmassa eivät pärjää kuin raakalaiset.

Rankkakaan väkivalta ei vielä tee tarinasta kovaksikeitettyä. Pohjimmiltaan Raakalaiset onkin melodraama. Sitä vahvistaa hoopo kaksihaarainen loppu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat