Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mysteerimies BC, sankarini

Radio ja TV
 
Sanna Kangasniemi Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien toimittaja.

Näyttelijä Benedict Cumberbatch on sankarini. Yhtään ei haittaa se, että aika moni muu ajattelee samoin. Eikä se, että heräsin Cumberbatchin loistokkuuteen vasta vajaa viikko sitten.

Herääminen tapahtui, kun onnistuin viimein yhyttämään telkkarista Parade's End -epookkisarjan. Yle uusii sen paraikaa nimellä Juhlien jälkeen. Toinen jakso on nyt katsottavana Areenassa, viimeinen tulee ensi tiistaina. Tv:n puolella sarjaa esitetään TV1:ssä tiistai-iltaisin klo 21.

BC, kuten Cumberbatchia pidempään ihailleet häntä kutsuvat, on siis brittiläinen supernäyttelijä, jonka kaikki julkiset edesottamukset vahvistavat käsitystä, että hän on paitsi komea ja hyväsukuinen, myös kaikin puolin kiltti ja täydellinen.

Suomessakin monet sekosivat, kun Cumberbatchin huhuttiin käyneen kahvilla Helsingissä. Iih! Itse en häntä silloin vielä tuntenut.

Mutta nyt BC on siis sankarini. Ei kaikinpuolisen upeutensa, jalosukuisuutensa tai edes näyttelijäntaitojensa tähden.

Hän on sankarini, koska hän muistutti mieleeni, että Downton Abbey ei ole täydellinen epookkisarja.

Downton Abbeyhän on yhdensortin Coca Cola. Valtavalla rahalla aikaansaatu jätti, joka on tehnyt pienemmällä rahalla tehdylle epookille sen, minkä Coca Cola mehulle. Onhan mehu hyvää, mutta nytkin tekisi kyllä mieli Cokista.

Downton Abbeyhin hurahtamisen jälkeen olen huomannut, että moni ihan kelpo epookki on tuntunut vähän kehnolta. Downton on tehnyt minusta nirson.

Parade's Endinkin alussa olin huolissani.

Tämäkö nyt on se laatusarja, jota olen kaivannut monta vuotta?

Tunne väistyi, ja siirryin Cumberbatchin aikaan.

Nimittäin, sarjan päähenkilöä Christopher Tietjensiä näyttelevä BC on juuri sellainen mysteerimies, joka täydellisessä epookissa pitää olla. Komea, mutta traaginen; intohimoinen, mutta myrskyävät tunteensa pidättyväisen kuoren alle kätkevä.

Downton Abbeyssä ei tällaista hahmoa ole. Siksi se ei voi olla täydellinen. (Lordi Granthamia ei todellakaan lasketa, eivätkä Maryn sulhasetkaan kelpaa.)

Täydellisessä epookissa pitää aina olla joku sellainen kuin Darcy.

Tai, kuten aivan liian myöhään opin, Benedict Cumberbatch.

Sanna Kangasniemi sanna.kangasniemi@hs.fi
Kirjoittaja suhtautuu epookkiin vakavasti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat