Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bob Hoskins korjasi putkia Teiskossa

Radio ja TV
 
Henri Waltter Rehnström
Bob Hoskins (vas.) ja Eric Sykes putkimiehinä.
Bob Hoskins (vas.) ja Eric Sykes putkimiehinä.

Yksi kotimaisen tv-viihteen merkillisimmistä ja sittemmin unohdetuista tapauksista nähtiin kuvaruudussa 17. marraskuuta 1993. Tuolloin esitettiin suomalaisbrittiläisenä yhteistuotantona valmistunut vajaan tunnin mittainen komedia Umpijäässä (The Big Freeze).

Kaikki alkoi siitä, kun brittikoomikko Eric Sykes halusi tehdä kylmyyttä käsittelevän farssin jossakin oikeasti kylmässä maapallon kolkassa. Paikaksi valikoitui Suomi ja yhteistyökumppaniksi Yle TV2. Kuvaukset suoritettiin Tampereen ympäristössä, pääosin Teiskossa.

Mykkäelokuvan keinoja ja pantomiimia hyväkseen käyttävä Umpijäässä sijoittuu taiteilijoiden vanhainkotiin, jossa vesijohdot jäätyvät kesken kylmän talven. Paikalle kutsutaan kaksi toheloa putkimiestä. Toista heistä esitti ohjaaja-käsikirjoittaja Sykes. Hänen aisaparinaan nähtiin itse Bob Hoskins.

Ohjelmassa nähtiin Britannian ja Suomen veteraaninäyttelijöistä koottu ensiluokkainen ensemble. Bond-konna Donald Pleasence ja Oscar-palkittu Sir John Mills esiintyivät sulassa sovussa Eila Roineen ja Sylvi Salosen kanssa.

Mitään suoraviivaista juonta elokuvassa ei ollut. Se oli kokoelma koomisia gageja ja eriskummallisia hahmoja, kuten itseään Hitleriksi luuleva näyttelijä ( Spike Milligan ) ja Hoskinsia ahdisteleva vanhuudenhöppänä entinen strippari (Salonen).

Ensi-iltansa jälkeen Umpijäässä -komediaa ei ole ainakaan Suomen televisiossa ikävä kyllä esitetty toistamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat