Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhan ajan musiikkiohjelma ilman visailuja ja kisailuja

Radio ja TV
 
Rauhassa-sarja alkaa Jenni Vartiaisen konsertilla.
Rauhassa-sarja alkaa Jenni Vartiaisen konsertilla.
Musiikkiohjelma
Rauhassa: Jenni Vartiainen
Suomi 2015
Ohjaus Timo Suomi
TV2 klo 21.00

 

Pyörää ei kannata keksiä uudelleen, eikä välttämättä edes television musiikkiohjelmaa.

Mutta riittääkö sellaisen keskeiseksi sisällöksi enää vain elävänä esitetty musiikki, ilman huomiota herättäviä kisailuja ja visailuja?

Ainakin pelkistäminen on kelvollinen keino erottautua, kuten tänään alkava Ylen Rauhassa hyvin osoittaa.

Kuusiosainen sarja on taltioitu Tampereen Tohlopin televisiostudiossa pienen yleisön ympäröimänä – tiiviisti ja nimen mukaisesti kiirehtimätöntä tunnelmaa korostaen.

Ohjelman lähtökohta on siis suunnilleen sama kuin Teemalla kaksi vuotta sitten alkaneessa ja Pasilassa kuvatussa M1-studiossa-sarjassa: artistit eivät esiinny television ja televisioviihteen, vaan ennen kaikkea musiikin ehdoilla.

"Toteutamme tässä samalla Yleisradion kulttuuritehtävää eli tallennamme tämän päivän merkittävää musiikkia myös tuleville sukupolville", sanoo sarjan tuottaja Juhani Kansi.

Viime keväänä taltioidun Rauhassa-sarjan avaa konsertillaan tänään Jenni Vartiainen. Hänen jälkeensä vuoroon tulevat Jukka Poika, Egotrippi, Pariisin Kevät, Maija Vilkkumaa ja viimeisenä Robin.

Mutta he eivät ole ensimmäisiä.

Ohjelman ideaa testattiin samassa tilassa ja samalla tekniikalla jo 2013, jolloin jouluksi valmistui muusikko Aija Puurtisen tekemällä henkilöhaastattelulla täydennetty J. Karjalainen – laulumies. Viime vuonna Elastisen kanssa tehdystä toisesta koekappaleesta sikisi myös nimi: Rauhassa.

"Halusin monitaitoisen Aijan haastattelijaksi, koska hän on yksi heistä, yksi muusikoista – ei toimittaja eikä yleläinen", perustelee Kansi.

"Keskustelen kaikkien kanssa musiikista ja sen tekemisestä heidän lähtökohdistaan", tarkentaa Puurtinen, jonka rooli ohjelmassa on laajentunut matkan varrella.

Hän esiintyy nyt sarjan jokaisessa jaksossa myös itse tilanteen ja tarpeen mukaan – soittajana, laulajana tai lauluntekijänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat