Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erin Brockovichilla menee paremmin kuin Hinkleyn kaupungilla

Radio ja TV
 
Universal Pictures
Julia Roberts antoi Erin Brockovichille kasvot elokuvassa.
Julia Roberts antoi Erin Brockovichille kasvot elokuvassa. Kuva: Universal Pictures
Elokuva
Erin Brockovich
USA 2000
Ohjaus Steven Soderbergh
Pääosissa Julia Roberts, Aaron Eckhart, Albert Finney
TV5 klo 22.00

 

Harvasta elossa olevasta ihmisestä on tehty menestyselokuva, jolla on sama nimi kuin ihmisellä itsellään. Erin Brockovichista kuitenkin on, nimittäin Erin Brockovich (2000).

Elokuva kertoo Erin Brockovichista (s. 1960), yksinhuoltajasta, joka pääsee töihin lakiasiaintoimistoon ja törmää ympäristörikokseen kalifornialaisessa Hinkleyn pikkukaupungissa.

Suuryritys on pilannut seudun pohjavedet. Erin ( Julia Roberts ) aloittaa päämäärätietoisesti laajat tutkimukset.

Tosipohjainen elokuva teki Brockovichista kuuluisan. Brockovich tekee edelleen töitä lakiasiaintoimistoille ja on ollut mukana nostamassa useita oikeusjuttuja. Hän on myös ympäristöaktivisti, joka kampanjoi muun muassa juuri vesien saastuttamista vastaan.

Hinkleyn kaupungilla on sen sijaan mennyt huomattavasti huonommin. The Los Angeles Times kertoi viime keväänä, että hanasta tulevan veden juominen arveluttaa edelleen kaupungin asukkaita.

Saastuttamiseen syyllistynyt yhtiö on ostanut 2010-luvulla taloja niiltä asukkailta, joiden elimistöstä on löytynyt saasteista peräisin olevaa myrkkyä.

Kaiken tämän seurauksena kaupungin asukasmäärä on laskenut reilusti. Hinkleyssa ei ole enää koulua, bensa-asemaa eikä postitoimistoa.

Asukasluvusta ei ole tarkkaa tietoa, mutta sen arvellaan laskeneen runsaaseen tuhanteen. Aavekaupungin kohtalo häämöttää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat