Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kävelevien kuolleiden ensiaskeleet

Radio ja TV
 
HBO
Outo epidemia leviää Alician (Alycia Debnam-Clarey) ja Nickin (Frank Dillane) kotikaupungissa.
Outo epidemia leviää Alician (Alycia Debnam-Clarey) ja Nickin (Frank Dillane) kotikaupungissa. Kuva: HBO
Arvio: jännityssarja
Fear the Walking Dead, USA 2015
Käsikirjoitus Robert Kirkman ja Dave Erickson
Pääosissa Kim Dickens, Cliff Curtis, Alycia Debnam-Clarey, Frank Dillane
Katsottavissa HBO Nordicin maksullisessa nettipalvelussa (hbonordic.fi).
Uusi jakso maanantaisin.

 

Ihmislihaa syövät zombit ovat olleet populaarikulttuurin vakiokuvastoa jo vuosikymmeniä uraauurtavasta Elävien kuolleiden yö -kauhuelokuvasta (1968) asti.

Vuonna 2010 alkanut The Walking Dead -sarja nosti laahustavat epäkuolleet myös suurille yleisömassoille kelpaaviksi hirviöiksi.

Sarjakuvaan perustuvasta The Walking Deadista tuli Yhdysvaltojen kaikkien aikojen suosituin kaapeli-tv-sarja. Se ei sisältänyt zombileffoihin perehtyneille mitään uutta, mutta laadukas kauhudraama imaisi silti mukaansa.

Maanantaina HBO Nordicilla alkanut Fear the Walking Dead sijoittuu aikaan ennen viisi kautta jatkuneen The Walking Deadin tapahtumia. Maailma on vielä entisenlaisensa, mutta zombi-apokalypsi vaanii nurkan takana.

Tarinan keskiössä on losangelesilainen Clarkin uusperhe. Äidin ( Kim Dickens ), tämän miesystävän ( Cliff Curtis ) ja teinityttären ( Alycia Debnam-Clarey ) arki mutkistuu, kun 19-vuotias hulttiopoika Nick (nuorta Johnny Deppiä muistuttava Frank Dillane ) palaa kuvioihin. Nick on paennut verenhimoisiksi muuttuneita narkkarikavereitaan. Pian merkkejä vaarallisesta virustaudista alkaa näkyä ympäri kaupunkia.

Sarjan lähtökohta on ihan kiinnostava. Valitettavasti se ei koukuta emonsa tavoin. Ensimmäisessä osassa tunnelmaa kehitellään hitaasti – hyvä yritys, mutta rytmitys ei toimi parhaalla tavalla, ja hahmot jäävät etäisiksi.

Toisaalta zombitoimintaan siirrytään turhankin nopeasti: kakkosjaksossa tohina on jo täydessä vauhdissa. Kiinnostavampaa olisi ollut perehtyä alusta asti epidemian syntyyn ja syihin.

Teknisesti Fear the Walking Dead on perusvarmaa työtä, vaikka näyttääkin melko pienellä budjetilla tehdyltä.

Sarja toimii lähinnä välipalana The Walking Deadin seuraavaa kautta odotellessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat