Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taas soi Take on Me

Radio ja TV
 

Ihmiset selvästi pitävät vanhasta musiikista – ainakin siitä päätellen, mitä kaupalliset radiot soittavat. Joidenkin kanavien koko formaatti perustuu vanhoihin klassikoihin. Monet taas luikauttavat säännöllisin väliajoin ulos jonkun kulahtaneen hitin vuosien takaa.

Aiempi käsitykseni oli, että klassikoita ja niin sanottuja klassikoita soitetaan kaupallisella puolella aivan valtavasti. Tätä kolumnia varten selvittelin asiaa, eikä se ollutkaan niin.

Mutta jotenkin korva aina poimii sen Alannah Mylesin Black Velvetin ja Toton African. Ja voin kertoa: ei poimi ilolla.

Nuoruusajan hitin bongaaminen voisi teoriassa ilahduttaa suuresti. Mikä ihana tuulahdus vuosien takaa!

Ongelma kuitenkin on, että yhdet ja samat hitit tuntuvat soivan koko ajan. Roxeten Listen to Your Heart pitäisi laittaa kymmenen vuoden soittokieltoon. Myös A-han Take on Me ja No Doubtin Don't Speak ansaitsisivat saman kohtelun.

Yksi selitys klassikoiden väsyttävyyteen on tämä: takavuosina tuli ostettua hittiartistin kasetti tai levy. Se oli rahallisesti kallis ja tunnetasolla tärkeä.

Kasetti tai levy soitettiin kirjaimellisesti puhki. Kun kasetti meni solmuun, oli jo aika kyllästynyt sen sisältämään musiikkiinkin.

Onko siis ihme, ettei saman musiikin tehosoitto oikein innosta 25 vuotta myöhemmin?

Yle Radio Suomessa oli keväällä Punk-ilta, jossa soitetut biisit olivat punkin klassikoita. Ne tuntuivat virkistäviltä, ja syy on selvä: aika harvoin radiossa soi Kollaa kestää, Ramones – tai edes Pelle Miljoonalta muuta kuin ne ilmeisimmät.

Eivät kaikki klassikot muutenkaan ärsytä. En muista koskaan sammuttaneeni radiota, vaikka siellä soisi Beatlesin kulunein hitti.

Aiemmin olisin sanonut, että Abbakaan ei kyllästytä koskaan. Sitten eräs suosimani kanava otti Chiquititan tehosoittoon.

Voi miten vihaankaan sitä kappaletta.

Hanna Syrjälä hanna.syrjala@hs.fi
Kirjoittaja kuuntelee radiota ja sydäntään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat