Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Musiikkiterapia tekee ihmeitä

Radio ja TV
 
Hero
J. K. Simmonsin esittämä isä turvautuu musiikkiterapiaan saadakseen yhteyden muistinsa menettäneeseen poikaansa (Lou Taylor Pucci).
J. K. Simmonsin esittämä isä turvautuu musiikkiterapiaan saadakseen yhteyden muistinsa menettäneeseen poikaansa (Lou Taylor Pucci). Kuva: Hero
Arvio: elokuva
Muistojen sävelet ★★
The Music Never Stopped,
USA 2011
Ohjaus Jim Kohlberg
Pääosissa Lou Taylor Pucci, J. K. Simmons, Julia Ormond, Cara Seymour
Hero klo 21

Vanhemmat saavat poikansa kaksinkertaisesti takaisin Jim Kohlbergin esikoiselokuvassa.

Poika on karannut kotoaan teille tietymättömille vuosikausia aiemmin, kunnes hänet poimitaan sairaalaan tiedottomassa tilassa. Vanhemmat saavat kuulla, että pojalla on aivokasvain.

Kasvain saadaan leikattua, mutta Gabrielin ( Lou Taylor Pucci ) muisti on tuhoutunut. Isä ( J. K. Simmons ) keksii ottaa yhteyttä musiikkiterapeuttiin ( Julia Ormond ), joka löytää yhteyden Gabrielin vanhoihin muistikuviin musiikin avulla.

Tarina perustuu eilen 82-vuotiaana kuolleen neurologi-kirjailija Oliver Sacksin tapauskuvaukseen Vanha hippi. Elokuvan nykyhetki on 1980-lukua, ja takaumissa mennään 1960-luvulle, jolloin Gabriel soitti bändissä ja diggaili Grateful Deadia.

Kun Beatlesien All You Need is Love pärähtää soimaan, Gabriel herää eloon.

Takaumissa selviää, että isän ja pojan suhde on ollut kipeä, ja isä on kaikki vuodet kantanut syyllisyyttä pojan karkaamisesta. Nyt hän saa tilaisuuden paikata menneisyyden virheet ja luoda uudelleen suhteen poikaansa – mutta vain musiikin soidessa. Äiti jää elokuvassa taustalle.

Sacksin tarinat ovat kiehtovia, ja niitä onkin useasti dramatisoitu. Muistojen sävelet on vilpitön elokuva, mutta auttamattoman tasapaksu.

Aiheensa puolesta se vahvistaa varmasti uskoa musiikkiterapian mahdollisuuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat