Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Listaykkösiä suoraan netistä

Radio ja TV
 

Perinteisen julkisuuden ja nettijulkisuuden rajat muuttuvat koko ajan häilyvimmiksi. Etenkin YouTube synnyttää esiintyjiä, jotka näyttävät ilmestyvän fanilaumoineen valtavirtajulkisuuteen kuin tyhjästä.

Musiikkimaailmassa siihen on jo totuttu. Justimus-ryhmän Wunderboy meni Suomen albumilistan ykköseksi ilmestyessään marraskuussa. Se ei ollut valtava yllätys, koska Justimuksen suosituimmilla videoilla on miljoonia katsomiskertoja kullakin.

Hieman uudempi ilmiö on se, että YouTube-tähdet julkaisevat elokuvan, joka kohoaa listojen huipulle. Niin kävi viimeksi komediakaksikko Smoshin elokuvalle, josta tuli julkaisuviikollaan heinäkuussa Applen iTunes-digikaupan toiseksi suosituin.

Eikä se ole ainoa samaan kyennyt elokuva. YouTube- ja Vine-tähti Cameron Dallasin Expelled-elokuva pääsi joulukuussa iTunesin listaykköseksi, tosin vain päivän ajaksi.

Saavutusta ei voi verrata teatterilevityksen saaneisiin elokuviin, vaan ennemminkin videovuokraamon uutuushyllyn valloittamiseen. Siellä kun on aina ollut tilaa erilaisille tekijöille – vähän kuin netissä nykyään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat