Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arjessa parisuhde testataan

Ensitreffit alttarilla -sarjan toisella kaudella jatkava pastori Kari Kanala uskoo ohjelman formaattiin – ja Arsenaliin

Radio ja TV
 
Helsingin Sanomat
MTV3
Pastori Kari Kanala on yksi Ensitreffit alttarilla -sarjan kolmesta asiantuntijasta. Hän oli mukana myös sarjan ensimmäisellä kaudella.
Pastori Kari Kanala on yksi Ensitreffit alttarilla -sarjan kolmesta asiantuntijasta. Hän oli mukana myös sarjan ensimmäisellä kaudella. Kuva: MTV3
Tosi-tv
Satu Jaatinen

Lapsena Kari Kanalalla oli neljä haaveammattia: historianopettaja, pappi, näyttelijä ja jalkapalloilija. Hänen kotiseudullaan pelattiin kuitenkin vain pesäpalloa, joten nuori Arsenalin fani joutui suuntautumaan muualle.

Pappina Kanala tuntee pääsevänsä toteuttamaan uskonnollisen työn lisäksi myös näyttelijän työtä.

"Ei näyttelemällä, vaan myötäelämällä ihmisten tunnetiloja. Häistä hautajaisiin ei voi mennä samalla moodilla", Kanala sanoo.

Kanala on yksi Ensitreffit alttarilla -ohjelman kolmesta asiantuntijasta, ja hän oli mukana jo ohjelman ensimmäisellä kaudella. Hänet löydettiin ohjelmaan suosittelijoiden kautta.

"Ajateltiin, että minä en ehkä kavahda asioita."

Ensitreffit alttarilla -sarjan formaatti on tanskalainen ja se on myyty 15 maahan. Formaatin muissakin versioissa on nähty pappi yhtenä raatilaisena ja tukihenkilöinä.

Kanala katsoi ennen suostumistaan mukaan sarjan tanskalaisen emoversion ja vakuuttui siinä esiintyneen papin toiminnasta.

"Hänestä näki, että hän on niitä ihmisiä varten. Niin haluan itsekin toimia. Mikään inhimillinen ei saa olla papille vierasta. Oli hyvä päätös lähteä mukaan, olen oppinut mielettömästi sekä sinkuilta että muilta asiantuntijoilta."

Kanalan mukaan esillä oleminen myös kuuluu papin ammattiin. "Esiintyminen on osa papin työtä, osa julkista työtä. Kun minulla on liperit kaulassa, niin kuka tahansa voi tulla minulle puhumaan ja minun pitää olla siihen valmis. Jalkapallotermejä käyttäen, kaikki alkaa yksi vastaan yksi -tilanteista," Kanala toteaa.

Hakemuksia ohjelman tänään alkavalle toiselle kaudelle tuli noin tuhat, kun ensimmäiselle tuotantokaudelle niitä tuli muutama sata.

Naiset hakivat sarjaan innokkaammin kuin miehet. Sarjan suosio oli selvästi vaikuttanut hakemuksien laatuun.

"Se, miten avoimina osallistujat tähän ohjelmaan lähtivät, vetää nöyräksi. Kyllähän heihin omalla tavallaan kiinnittyy ja ensimmäisen kauden ihmisiin olen ollutkin yhteydessä. Jos yksikin pari löytää tätä kautta toisensa, niin se on hienoa. Mutta jos kotisohvalla löydetään tätä kautta toinen toisensa, niin se on kenties vielä hienompaa. Pitää ymmärtää keskustelun ja jakamisen merkitys", Kanala sanoo.

Ensitreffit alttarilla alkaa nimensä mukaisesti siitä, mihin romanttiset elokuvat yleensä päättyvät eli vihkimiseen.

"Mutta siitähän kaikki vasta alkaa. Tämä ei ole hääohjelma, vaan tämä on parisuhdeohjelma. Tässä on kyse arjen ratkaisuista ja arjen merkityksestä. Arki on kaikkein vaikeinta elämässä," Kanala muistuttaa.

Hän uskoo formaattiin.

"Tämä on yksi tapa löytää parisuhde ja yksi tapa puhua parisuhteiden merkityksestä. Olemme yllättävän suurien asioiden kanssa tekemisissä, kun puhumme parisuhteesta. 'Tahdon' merkitsee minulle kahta sanaa: kiitos ja anteeksi. Jos niitä muistaa käyttää arjessa, niin pääsee jo pitkälle."

Parisuhdeneuvoja Kanalalta kysytään nyt vielä enemmän kuin ennen.

"Tullaan myös kiittämään siitä, että tällainen ohjelma tehty. Moni on myös tullut sanomaan, että kotona on ryhdytty puhumaan asioista. Se tuntuu aivan mielettömän hyvältä."

Myös muunlaista palautetta on tullut.

"Kritiikkiäkin tuli, mutta siitä suurin osa tuli jo ennen ohjelman alkua. Ehdottomasti tärkeintä, mitä sarja on antanut minulle on se, että minua pyydettiin antamaan Ilta-Sanomille elokuussa Peliperjantain Vakioveikkaus-vihje. Nyt olen saanut julkisuudelta kaiken", Kanala hymyilee.

 

Ensitreffit alttarilla -sarjan toinen kausi alkaa Avalla ja MTV3:lla klo 21.00

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat