Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ovelasti valistava muotiohjelma korostaa kestävyyttä

Radio ja TV
 
Yle
Camilla Thulin puhuu kestävän kehityksen puolesta Laatu-sarjassa.
Camilla Thulin puhuu kestävän kehityksen puolesta Laatu-sarjassa. Kuva: Yle
Arvio: asiaohjelma
Laatu
Kvalitet, Ruotsi 2014
Toimittaja ja juontaja Camilla Thulin
Fem klo 19.00

 

Ruotsalaiset ovat laskeneet, että maassa ostetaan valmisvaatteita nyt melkein puolet enemmän kuin kymmenen vuotta sitten. Eikä tarvitse olla tutkija tietääkseen millaisia: halvempia ja heikkolaatuisempia sekä tietysti entistä edullisemman työvoiman maassa tehtyjä.

Tunnettu ruotsalainen pukusuunnittelija ja tietokirjailija Camilla Thulin nousee makasiinimaisessa Laatu-ohjelmassaan kiihtyvää kulutusta vastaan kestävää kehitystä puoltaen. Mutta määrätietoisesta asenteesta huolimatta aika ovelasti – saarnaamaton ja syyllistämätön kuluttajavalistus voi olla viihdyttävää ja oikeasti valistavaa.

Kahdeksanosaisen Laadun viime tiistaina esitetyssä avauksessa Thulin tapasi nuoria miehiä, jotka korjaavat ja ompelevat käyttämiään menneiden aikojen pukuja.

Jaksoon sisältyi myös käynti housuja Bangladeshissa 80 euron kuukausipalkalla kokoavan naisen luona. Halvalla hinnalla on hintansa: 20 sentin korotus housuparilta kohentaisi hänen elintasoaan huomattavasti sekä auttaisi kouluttamaan vanhemman pojan, joka joutuu nyt hoitamaan pientä pikkuveljeä.

Miehet ovat eräänlaisia sisäänheittäjiä myös sarjan toisessa jaksossa, jonka teemana on nahka. Ja kenellä on sen käytöstä pitkää, kaikkien säätilojen kokemusta? Tietysti nahkatakkisilla vanhemman vuosikerran hevirokkareille, jotka paljastuvat myös kierrätyksen kannattajiksi.

Jokaisen jakson kekseliäin osio on silti kuvallinen materiaaliesittely, jossa pitkä ja työläs prosessi tiivistetään kolmeen minuuttiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat