Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuinka hoksottimet teroitetaan

Radio ja TV
 
Australialainen Todd Sampson ryhtyy treenaamaan aivojaan.
Australialainen Todd Sampson ryhtyy treenaamaan aivojaan.
Arvio: dokumenttisarja
Tiededokumentti: Aivot uuteen kuosiin
Redesign My Brain, Australia 2013
Teema klo 21.45

 

Kumpi mahtaa olla vaikeampaa, kiivetä ilman apua maailman korkeimmalle vuorelle vai treenata aivonsa huippuälykkäiksi?

Australialainen tv-kasvo Todd Sampson on käynyt Mount Everestin huipulla. Kolmeosaisessa sarjassa Aivot uuteen kuosiin hän yrittää kasvattaa hoksottimiensa suorituskykyä.

Heti alussa ilmoitetaan, että kolmessa kuukaudessa kenen tahansa aivot voi teroittaa huippukuntoon nykytieteen avulla. Kuulostaa helpommalta kuin vuorikiipeily. Lihasten tapaan aivoja kehitetään käyttämällä.

Ensimmäisessä jaksossa jumpataan ajattelun nopeutta, huomiokykyä ja muistia. Tulokset ovat rohkaisevia kaikille, jotka kaipaavat lisää suorituskykyä yläkertaan. Jakso tarjoaa kiinnostavan kuvan aivojen notkeudesta.

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Paul Scott on todennut, että sarjasta haluttiin viihdyttävä. Siksi Sampsonia seurataan tosi-tv:n tapaan, suorituskeskeisesti ja kilpailuhenkisesti, vaikkei hänellä aina olekaan vastustajia.

Ensimmäisessä jaksossa harjoitukset keskittyvät aika mekaanisiin suorituksiin. Toisessa jaksossa luvataan harjoittaa luovuutta. Uteliaisuuden herättää, tepsivätkö konstit siihen. Esimerkiksi päättelykyvystä ei sanota mitään. Sen sijaan kolmannen jakson kahletemput kuulostavat jo aiheen kannalta pöljiltä.

Australiassa sarjaan on viritelty jo jatkoa. Siinä kuulemma harjoitetaan muun muassa kivunhallintaa. Ohjelma sukeltanee siis yhä syvemmälle toiminnallisuuteen ja kauemmas älyllisyydestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat