Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Synkin goottihenkikin taipuu brittikomediaksi

Radio ja TV
 
Yle
Helenellä (Alexandra Roach, oik.) ei ole helppoa Hunderbyssä.
Helenellä (Alexandra Roach, oik.) ei ole helppoa Hunderbyssä. Kuva: Yle
Arvio: komediasarja
Hunderby
Britannia 2012
Käsikirjoitus Julia Davis
Pääosissa Alexandra Roach, Julia Davis, Alex Macqueen, Rufus Jones
TV1 klo 22

 

Mikä tahansa taipuu komediaksi, miksei siis synkin goottihenkikin. Parin vuoden takaisessa brittisarjassa nuori nainen pelastuu haaksirikosta ja huuhtoutuu Hunderbyn rannalle, josta hänet pelastaa ensin paikallinen lääkäri ja heti perään pappi. Eletään 1830-lukua. Viattomalta vaikuttava Helene päätyy jälkimmäisen vaimoksi.

Pappi osoittautuu ankeaksi mieheksi, ja Heleneä alkaa riivata erityisesti taloudenhoitaja Dorothy, jolla on ollut ilmeisen pakkomielteinen suhde papin ensimmäiseen rouvaan Arabelleen. Arabelle on ollut niin täydellinen kaikessa, ettei surkea Helene pärjää vertailussa.

Lääkäri Foggerty tuo sentään vähän iloa ja lohtua Helenen elämään. Kuten asiaan kuuluu, ulvoo linnan tornissa öiseen aikaan joku, mutta ääni ei kuulosta naiselta. Ja Helene itse salaa jotakin menneisyydestään.

Sarja perustuu Julia Davisin ideaan ja käsikirjoitukseen, eikä se ole minkään alkuperäisromaanin parodiaa. Davis näyttelee itse karmaisevaa Dorothyä. Muutkin näyttelijät ovat melko tuntemattomia.

Idea on tietysti hauska, mutta puolituntiset jaksot etenevät yksiviivaisesti ja aika kiltisti. Sekaan kaipaisi jotakin täysin päätöntä, joka saisi myös näyttelijät irrottelemaan. Juonenkäänteitä on kyllä luvassa.

Sky Atlanticille tehty sarja on kerännyt palkintoja ja ehdokkuuksia, kotimaassaan myös mukavasti katsojia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat