Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksossiskot pitävät toisistaan huolta

Radio ja TV
 
Dokumentti kertoo Julian ja Johannan tarinan.
Dokumentti kertoo Julian ja Johannan tarinan.
Dokumentti
Verisiskot
Blodssystrar, Ruotsi 2014
Ohjaus Malin Andersson
Fem klo 22

 

Ruotsalaisen Malin Anderssonin dokumentti kertoo pakolaissisarusten tarinan. Kaksoset Julia ja Johanna ovat muuttaneet äitinsä kanssa Azerbaidžanista Ruotsiin kymmenvuotiaina, ja nyt he ovat parikymppisiä nuoria naisia, jotka edelleen etsivät paikkaansa.

Jo dokumentin alussa kerrotaan sisarusten rankka tausta. Heidät on siepattu yhdeksänvuotiaina ja työnnetty väkivalloin kellariin, jossa heitä on hyväksikäytetty kuukauden ajan. Pakeneminen oli sen jälkeen ainoa vaihtoehto.

Ruotsissa he ovat kasvaneet toisiaan tukien.

"Älä koskaan anna miehen särkeä unelmiasi", he sanovat toisilleen. Mutta niin kuitenkin käy, että Julia menee naimisiin eikä tulekaan onnelliseksi.

Andersson on ennenkin tehnyt dokumentteja nuorista tytöistä. Verisiskoissa hän pääsee hyvin lähelle, konkreettisesti iholle ja intiimeihin hetkiin. Tytöt nähdään arkisissa tilanteissa kuluttamassa aikaa keskenään, höpöttämässä yhdentekeviä tai puhumassa kipeän syvällisesti.

Dokumentin hiljainen minimalismi on kaunista, mutta temaattisesti se on vähän hahmoton. Siskosten välinen erityinen suhde välittyy vahvasti, ja yksittäisissä kuvissa ja kohtauksissa on hienoa läsnäolon tuntua. Kokonaisuudesta puuttuu kuitenkin fokus, jota seurata.

Kuvaaja Kate McCulloughin tarkka katse onkin koko elokuvan ydin, ja taitava suomalainen Mervi Junkkonen on leikannut herkällä otteella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat