Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Parviäly peittoaa Hottikset

Radio ja TV
 
Laura Friman

Kuka olisi uskonut, että viikon kiinnostavin reality ei olekaan Hottikset? Esityspäivä on kylläkin tiistai, mutta kanava toinen: Ykkösen Nyt tai ei koskaan esittelee viidentoista taviksen sakin, jotka pääsevät auttamaan kussakin jaksossa yhtä suomalaista elämänsä tienhaarassa.

Perustanko yrityksen vai omistaudunko omaishoitajuudelle? Muutanko Iraniin anopin luo? Parviäly ratkaisee!

Neuvoja jakeleva parvi on koostettu tietysti tietoisen tasapainoisesti: laajan ikähaarukan lisäksi osallistujien ammatit ulottuvat lifestyle-bloggaajasta taksikuskiin ja taidemaalarista metsäinsinööriin. Näkemyspaletti on siksi ilahduttavan kirjava.

Erilaisista taustoista huolimatta parven jäseniä yhdistävät analyyttisuus, vähintään kohtuullinen tunneäly ja kyky esittää rohkeita kysymyksiä.

Niitä myös esitetään – välillä niin tiukasti, että lapaluut kiristyvät kotisohvalla myötätunnosta.

Tarkkanäköiset huomiot ovat armottomia mutta osuvia. Osallistujia voikin onnitella urheudesta asettaa arkaluontoiset dilemmansa tällaisen syynin kohteeksi. Siksi ei varsinaisesti yllätä, että 100 prosenttia jaksojen tutkimuskohteista on naisia, mikä on vähän harmillistakin. Toteutustapa sinänsä on vähän liian yleä: huomattavan arkista ja verkkaista, vähän kömpelöä ja noloa – toisin sanoen äärimmäisen suomalaista ja ehdottoman inhimillistä. Tähän konseptiin se istuu siedettävästi.

Ensimmäisessä jaksossa puitiin lestadiolaistaustaisen yksinhuoltajan urapulmaa. Ensi viikolla ei onneksi tarvitse olla niin sydän syrjällään, kun ratkottavaan yhtälöön ei liity sairasta lasta.

Sen sijaan jaksossa punnitaan Annen retuperällä olevaa avioliittoa, jonka kipukohdat tarjoavat taatusti samastumismahdollisuuksia myös katsojalle. Parven parisuhteen ja sukupuoliroolien analyysi on paikoittain hyvinkin antoisaa.

Siis paljon hotimpaa kuin Hottikset.

Laura Friman hs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikoittain myös osoitteessa hs.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat