Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka kelpaa telkkariin?

Rakel Liekki ja Teemu Laajasalo eivät ole taustaltaan tavallisimpia tv:n tekijöitä

Radio ja TV
 
Satu Jaatinen
Yle
Rakel Liekki vetää jatkossa Ylen Kioskin tiistailähetystä.
Rakel Liekki vetää jatkossa Ylen Kioskin tiistailähetystä. Kuva: Yle

Kaikki televisiossa näkemämme henkilöt eivät ole tulleet ruutuun pitkän ja määrätietoisen alalle kouluttautumisen kautta.

Kaksi hieman toisenlaisen taustan omaavaa hahmoa ovat aikuisviihteestä ja kuvataiteesta tunnettu Kioskin Rakel Liekki ja Kallion kirkkoherrana toimiva Yle Leaksin Teemu Laajasalo. Miten he oikein ovat ajautuneet televisioon?

"Sana ajautua on hieno. Joku ajautuu alkoholistiksi, toinen rikoksiin ja kolmas televisioon", Teemu Laajasalo sanoo. "Olen ollut tuotantoyhtiöuskollinen. Olin ennen vuosituhannen vaihdetta muutamia kertoja eri ohjelmissa vieraana ja olen sitten siirtynyt tiskin toiselle puolelle ja kuuliaisesti ottanut tarjoukset vastaan. Ja myös kastanut pomon lapsia."

Rakel Liekki puolestaan aloitti tv-uransa Moon TV:llä Pornostara-ohjelmassa.

"Se oli sattumanvaraista kokeilua ja on jopa hieman vitsikästä, miten hienoja uria sieltä lähteneet ihmiset ovat myöhemmin tehneet", Liekki sanoo.

Liekki ei muista jännittäneensä esiintymistä. "Parikymppisenä jokainen on varmaan niin tyhmänrohkea ja kuolematon."

Mikä saamastanne palautteesta on jäänyt erityisesti mieleen?

"Hyvä palaute jää mieleen, huono ei", Laajasalo toteaa.

"Juttuihini kohdistuva negatiivinen palaute harvoin kohdistuu juttuun vaan minuun henkilönä", Liekki puolestaan kertoo. "Esimerkiksi saatetaan mainita oletus seksuaalivähemmistöön kuulumisesta tai haukkua rumaksi."

Tärkeimmäksi positiiviseksi palautteeksi Liekki kokee sen, jos tehty juttu on konkreettisesti vaikuttanut jonkun ihmisen elämään.

Liekki ei ole enää vuosiin välittänyt ammattitaitoonsa liittyvistä kommenteista.

"Minulle televisio on väline, jossa ihmiset kertovat toisilleen ihmisten tarinoita. En ymmärrä, miksi televisiossa pitäisi olla vain yhdenlaisia ihmisiä."

Liekillä on selkeä käsitys siitä, miksi hänen pitää olla televisiossa. "Koska teen sen hyvin."

Laajasalo puolestaan suhtautuu televisiossa oloon kaukokatseisesti. "Ei kenenkään pidä olla telkkarissa. Kyllä se kertoo jotain vähän liikuttavaa ja hupaisaa ihmisestä ja hänen itseymmärryksestään, että haluaa olla esillä. Tulee päivä jolloin telkkarijutut vähenevät ja loppuvat. Uskoisin, että iloitsen silloin kaikesta tehdystä ja kiitollisena kestän sen ihan hyvin."

Jatkossa Ylen Kioski tulee jakautumaan viiteen erilaiseen ohjelmapäivään, joista Rakel vetää tiistain lähetystä ohjelmanimellä Rakelin kuplassa. "Yritän siinä vieraideni kanssa ymmärtää erilaisia asioita. Apunani ovat kansan parhaat aivot, jotka guruhaastatteluissa jakavat viisauttaan."

Yksi Rakelin guruista on juuri Teemu Laajasalo. "Minusta oli ihanaa, kun pyysin Teemua mukaan ja hän vastasi minulle 'Olen ehdottomasti mukana sun joukoissa nyt, aina ja iankaikkisesti'", Rakel hymyilee.

 

Yle Leaks TV2:ssa klo 21.15.
Kioski: Rakelin kuplassa TV2:ssa ti 15. 9. klo 19.30.

Sami Kilpiö
Teemu Laajasalo nähdään lauantaisin Yle Leaksissa.
Teemu Laajasalo nähdään lauantaisin Yle Leaksissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat