Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Snowdenin tiimi nöyryytti Yhdysvaltoja

Radio ja TV
 
Yle
Snowdenin pako -dokumentti on oikeastaan jatkoa Citizenfourille.
Snowdenin pako -dokumentti on oikeastaan jatkoa Citizenfourille. Kuva: Yle
Arvio: dokumentti
Snowdenin pako
Terminal F, Saksa-Tanska 2015
Ohjaus John Goetz, Poul-Erik Heilbuth
TV1 klo 21.30

Docventures esitti viime keskiviikkona Laura Poitrasin dokumentin Citizenfour, ja nyt nähtävä Snowdenin pako -dokumentti on tavallaan sille suoraa jatkoa. Saksalaissyntyisen John Goetzin ja tanskalaisen Poul-Erik Heilbuthin dokumentti on laadultaan rutiinimainen verrattuna Poitrasin elokuvaan, mutta siinä on täydentävää tietoa.

Snowdenin pako -dokumentissa on muutama kuva Citizenfouristakin ja haastateltavina ovat tutut The Guardian -lehden toimittajat, mutta nyt päähuomio keskittyy tietovuotaja Edward Snowdenin vaiheisiin sen jälkeen, kun hän poistui Hongkongin hotellistaan ja ryhtyi etsimään maailmalta turvapaikkaa.

Snowdenhan pyysi apua Euroopan maista, siis myös Suomesta, mutta jäi vaille vastauksia. Hän päätyi kahdeksi kuukaudeksi Moskovan lentokentälle, kunnes Venäjä päästi hänet lopulta maahan. Siellä hän ilmeisesti oleilee edelleen.

Pakomatka oli todellinen trilleri. Dokumentissa haastatellaan Snowdenia itseään mutta erityisen kiinnostavaksi hahmoksi nousee Wikileaksin Sarah Harrison, joka kaikkia vaaroja uhmaten kulki Snowdenin rinnalla Moskovaan saakka.

Kontekstia tuo muun muassa entinen NSA-johtaja Michael Hayden, joka pystyy vain vaivoin peittämään katkeruutensa Snowdenia kohtaan. Dokumentissa annetaan ymmärtää, että Snowdenin tiimi nöyryytti hämäysliikkeillään Yhdysvaltain viranomaisia perusteellisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat