Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sharon Stone säilyi, mutta seksi ehti muuttua

Radio ja TV
 
Nelonen
Sharon Stonen lumovoima toimii, vaikka maailma on muuttunut, eikä kemiaa uuden vastaparin David Morrisseyn kanssa ole.
Sharon Stonen lumovoima toimii, vaikka maailma on muuttunut, eikä kemiaa uuden vastaparin David Morrisseyn kanssa ole. Kuva: Nelonen
Jännityselokuva
Basic Instinct 2
Saksa-Britannia-USA-Espanja 2006
Nelonen klo 23.00

Vuoden 1992 ehdoton kohuelokuva oli Basic Instinct – vaiston varassa, Paul Verhoevenin ohjaama tyylitelty eroottinen jännäri. Siinä Sharon Stonen ikimuistoisesti tulkitsema rikoskirjailija kohtasi Michael Douglasin näyttelemän ahdistuneen poliisin.

Jatko-osaa saatiin odottaa vuoteen 2006. Siitä tuli pettymys. Tapahtumat on sijoitettu Lontooseen, ja Stonen vastapelurina on David Morrisseyn esittämä psykiatri. Kemiat eivät toimi kuten alkuperäisessä elokuvassa.

Sharon Stone, joka oli kakkososaa kuvattaessa 47-vuotias, on selvästi Basic Instinct 2:n parasta antia. Stone on pysynyt karismaattisena ja lumovoimaisena mutta maailma hänen ympärillään on muuttunut.

Vuonna 1992 oli uskallettua, että Sharon Stonen esittämä kirjailija oli bi. Viimeisen 20 vuoden aikana biseksuaalisuutta on kuitenkin nähty elokuvissa ja tv-sarjoissa niin paljon, ettei se taida enää säväyttää.

Samaan aikaan seksin imago on muuttunut. Seksi ei ole enää niin syntistä kuin ennen. Basic Instinctissä, kuten monissa eroottisissa trillereissä, seksi oli tukahdutettu, salaperäinen voima, joka kaappasi vahvankin ihmisen otteeseensa. 2000-luvulla seksi on arkipäiväistynyt. Se on rennompaa, leikkisempää ja valoisampaa. Siitä puhutaan avoimemmin, ja siitä kuuluu nautiskella tyytyväisenä.

Kulttuurimme ei suhtaudu seksiin enää yhtä jännitteisesti kuin vuonna 1992. Se on varmasti hyväksi ihmisten hyvinvoinnille – mutta tappio eroottisille jännäreille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat