Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tähdet laulavat ilman nenäliinoja

Vain elämää -tähdet eivät enää itke, ainakaan paljon

Radio ja TV
 
Nelonen
Nyt laulavat Pave Maijanen, Sanni, Ville Galle, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa, Virve Rosti ja Anssi Kela.
Nyt laulavat Pave Maijanen, Sanni, Ville Galle, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa, Virve Rosti ja Anssi Kela. Kuva: Nelonen
Arvio: musiikkiohjelma
Vain elämää
Suomi 2012–
Nelonen klo 20.00

 

Kolmen tuotantokauden jälkeen suosikkisarja Vain elämää tunnetaan ainakin kahdesta asiasta. Yksi on tietysti musiikki, ja toinen itkevät artistit.

Jo hyvät tavat edellyttävät toisen liikutuksen kunnioittamista, ja musiikin vetovoima perustuu vahvasti siihen, että se herättää voimakkaita tunteita. Silti Vain elämää -itkijöistä on tullut jo niin suuri ilmiö suomalaisessa tv-viihteessä, että heistä on tehty sketsejä muihin viihdeohjelmiin, ja mukana olleet artistit ovat joutuneet haastatteluissa myöntämään, että itku tuli kuvauksissa, vaikka sitä oli erityisesti yritetty välttää.

Tänään alkavalla neljännellä kaudella sarjan formaatti on entisensä, mutta ainakaan parin ensimmäisen jakson perusteella kyynelehtimistä ei nähdä yhtä paljon kuin aikaisemmin.

Itkusyöttien puutteesta ei ole kyse, sillä muutama musiikkinumero on melko tunteikas, ja artistit kertovat tälläkin kertaa henkilökohtaisia asioita perheestään ja elämästään.

Aiemmilla kausilla mukana olleet artistit ovat selittäneet tunnereaktioita kovalla työtahdilla ja väsymyksellä. Sarjan tuotantotahti oli tänäkin kesänä tiivis: päivät venyivät 16-tuntisiksi.

Vain elämää -konsepti on tosi-tv:lle tyypillisen lapsekas ja musiikkiesitysten välissä nähtävät kesäleiriaskareet usein kankeita. Tahaton komiikka oli huipussaan ensimmäisellä kaudella, jolloin Cheek kieltäytyi menemästä Katri Helenan henkistymistuokiota varten varaamaan makuupussiin, koska se oli "käytetty".

Tämän vuoden artistijoukko näyttää ainakin alun perusteella sopeutuvan aiempia paremmin viihdeohjelman esiintyjiksi.

Roolit ovat entiset: mukana on pari veteraania ( Pave Maijanen ja Virve Rosti ), keski-iän kynnyksellä olevia Suomirock-konkareita ( Anssi Kela ja Maija Vilkkumaa ), ja nuoremman yleisön suosikkeja ( Antti Tuisku, Sanni ja Ville Galle ). Joukosta puuttuvat tällä kertaa pohdiskelevat ja vakavamieliset tähdet tai Vesa-Matti Loirin kaltaiset kansalliset monumentit.

Maijanen ja Rosti ovat kokeneita ja maanläheisiä viihdyttäjiä, Vilkkumaa on saanut tv-suupaltin työkokemusta Hyvissä ja huonoissa uutisissa, Antti Tuisku löysi itsestään rennon rovaniemeläisen maailmanmiehen viime levyllään ja joukon juniori Sanni pärjää hyvin luontaisella karismallaan.

Ääripäinä ovat Anssi Kela ja Ville Galle, joista Kela on ulkoisesti lähinnä vakavamielistä lauluntekijää.

Sukupolvikokemuksista laulavan Kelan totisen pinnan alla on aina piillyt omalaatuinen ja sarkastinen humoristi ja nyt siitä ominaisuudesta on hyötyä.

JVG-räpduon Ville Galle on kuitenkin yksittäisistä artisteista se, joka kiskoo Vain elämään ylös kyynelten kaivosta. Ohjelma todistaa, että hyperaktiivinen ja konstailematon Galle on päätynyt oikeaan ammattiin.

Nähtäväksi jää jaksaako seinille hyppivän räppärin kohellus pumpata verta sarjaan loppuun asti. Alku on ainakin iloinen yllätys.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat