Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiallinen kaveri

Broadchurch-sarjan David Tennant pysyy myös siviilissä viileän rauhallisena

Radio ja TV
 
Kirpi Uimonen
MTV3
Alec Hardy (David Tennant) jatkaa Broadchurchin toisella kaudella pikkupojan murhan ratkaisemista.
Alec Hardy (David Tennant) jatkaa Broadchurchin toisella kaudella pikkupojan murhan ratkaisemista. Kuva: MTV3

Skotlantilaisnäyttelijä David Tennant, 44, ajatteli, että hänet muistetaan vuosien päästä muistokirjoituksessa legendaarisen science fiction -sarja Doctor Whon Tohtorina.

Meriittilista on kuitenkin kasvanut toisella menestysroolilla, palkitun Broadchurch-sarjan rikoskomisario Alec Hardyllä.

"Uskon, että sarjan suosion salaisuus on sen yksinkertaisuus. Samalla se vetoaa tunteisiin", asiallinen Tennant kertoo lehdistötilaisuudessa New Yorkissa.

Tänään alkavalla toisella kaudella seurataan Dannyn murhan tunnustaneen Joe Millerin ( Matthew Gravelle ) oikeudenkäyntiä. Hardy, joka on hiljalleen kotiutunut uudelle paikkakunnalle, pysyy yleensä viileän rauhallisena. Sellainen näyttelijä on myös siviilissä.

"Vain paha liikenneruuhka saa minut menettämään malttini. Käytän kokemuksia hyväksi työssäni silloin, kun hahmoni on vihainen. Minulle on tärkeää ymmärtää roolini motivaatio ja esittää häntä niin, että yleisö kokee empatiaa häntä kohtaan – hyvässä ja pahassa."

Tennant tapasi ensimmäisen kerran ammattinäyttelijän, skotlantilaistähden Edith MacArthurin, 11-vuotiaana."Esiinnyin opettajani kirjoittamassa satunäytelmässä ja Edith vieraili siinä. Hän oli mukava ja kertoi minulle, millainen näyttelijän ammatti on."

He pitivät yhteyttä siitä asti. "Kun valmistuin teatterikoulusta, hän suositteli minua Eugene O'Neillin näytelmään Pitkän päivän matka yöhön. Esitin siinä hänen poikaansa. Vuosia myöhemmin esitin uudestaan hänen poikaansa Noël Cowardin näytelmässä Hay Fever. Edith on ollut aina tukenani ja olen oppinut häneltä paljon."

Tennant nähdään tänä syksynä myös Netflixin supersankarisarjassa Jessica Jones. Hän esittää siinä ilkimystä nimeltä Kilgrave. "Kaksi rakastettua roolia lyhyen ajan sisällä on luksusta. Minulla käy hyvä tuuri, jos kolmannestakin hahmosta tulee suosittu", Tennant pohtii.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat