Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verkkainen ranskalainen maalaiselämä vinksahtaa

Radio ja TV
 
Alane Delhaye (toinen oik.) on Quinquin. Muissa rooleissa Lucy Caron, Julien Bodard ja Corentin Carpentier.
Alane Delhaye (toinen oik.) on Quinquin. Muissa rooleissa Lucy Caron, Julien Bodard ja Corentin Carpentier.
Arvio: minisarja
Pikku Quinquin
P'tit Quinquin, Ranska 2014
Teema klo 21.00

 

Bruno Dumont (s. 1958) on Andrei Tarkovskin ohella ainoa ohjaaja, joka on voittanut Cannesin elokuvafestivaalin Grand Prix'n kahdesti. Hän tekee ankaria elokuvia, mutta minisarja Pikku Quinquin näyttää, että komediakin luonnistuu.

Ranskassa sarjan neljä jaksoa saivat lähes puolitoista miljoonaa katsojaa, vaikka Dumontin huumori on kaukana tavanomaisesta.

Yhdysvalloissa tv-sarjat ovat kilpailleet laadussa elokuvien kanssa jo kauan. Pikku Quinquin saattaa olla ensimmäinen vastaava suoritus Ranskassa.

Nimihenkilö Quinquin ( Alane Delhaye ) on mainio viikari, joka keppostelee paukkupommeilla ja heilastelee jo naapurintytön kanssa.

Eräänä päivänä kotikylän taivaalle ilmaantuu helikopteri, joka johdattaa Quinquinin kavereineen seuraamaan murhatutkimusta. Tai aluksi paljastuu vain lehmänraato vanhan bunkkerin pohjalta. Sen sisältä paljastuu pian naisen päätön ruumis.

Päätön on myös ensimmäisen jakson kruunaava hautajaiskohtaus kirkossa. Siihen saakka mennään hiljaisella huumorilla verkkaiseen tahtiin kuten pohjoisranskalaiseen maaseutuelämään sopiikin. Omalaatuisissa kirkonmenoissa sysimusta huumori alkaa kasautua.

Quinquinin ohella sarjan kaikki henkilöhahmot tuntuvat olevan hitusen vinksahtaneita. Murhatutkimusta johtaa kumma kuikelo, ylikomisario Van der Weyden ( Bernard Pruvost ). Sivurooleissakin on herkullisia hahmoja, kuten kanttori, joka todella tykkää soittaa urkujaan.

Osana Ylen ja Rakkautta & anarkiaa -festivaalin yhteistyötä sarjan ensimmäinen osa esitetään Teemalla täsmälleen samaan aikaan, kun se pyörii koko 200 minuutin kestossaan festivaalilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat