Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuolleet suurnaiset pääsevät irti terapeutin vastaanotolla

Radio ja TV
 
Yle
Psychobitchesissa Äiti Teresa (Sheila Reid) polttaa ja puhuu tuhmia.
Psychobitchesissa Äiti Teresa (Sheila Reid) polttaa ja puhuu tuhmia. Kuva: Yle
Arvio: komediasarja
Psychobitches, Britannia 2013
Ohjaus Jeremy Dyson
TV2 klo 20.30

Pariisin varpuseksi kutsuttu Edith Piaf ei kadu laulussaan Non, je ne regrette rien mitään, ei yhtään mitään.

Mutta psykiatrin vastaanotolla kellossa on toinen ääni Piafin katuessa melkein kaikkea mennyttä – kokonaisista elinvuosista väärin kenkiin, halpaan tupakkaan ja huonoon seksiin sekä siihen, ettei tavannut koskaan Elvistä.

Eikä hän ole ainoa. Englantilaisessa komediasarjassa Psychobitches moni muukin kuuluisa ja kuollut nainen päätyy nykyajan psykiatrin ( Rebecca Front ) puheille pohtimaan tekemisiään ja tekemättä jättämisiään.

Aikaisemmin jo Yle Areenassa esitettyjen jaksojen hykerryttäviä hahmoja ovat avauksessa muun muassa kärjistetysti tyypitellyt Eva Braun, Audrey Hepburn ja Nina Simone sekä Äiti Teresa, joka polttaa, puhuu rivoja ja pilkkaa jumalaa.

Sarjan ensimmäisen kauden kuuteen jaksoon on mahdutettu kuutisenkymmentä historiallista hahmoa, joista valtaosa on omilla ansioillaan tunnetuiksi tulleita laulajia, näyttelijöitä ja kirjailijoita.

Napakan rytmin ansiosta ylenmääräiseen selittelyyn ei jää onneksi juuri aikaa – käsikirjoittajien tehdessä hyvin tilaa katsojien oivalluskyvylle.

Ja Suomikin mainitaan melkein alussa!

Mutta kuka onkaan tuo suloisen mummon oloinen Mary Whitehouse, joka ihailee hekumoiden Tom of Finlandin poliiseja ja muita poikkeuksellisen lihaksikkaita piirroshahmoja, joilla on usein sangen kireät housut?

Hän oli brittiläinen kristillisen säädyllisyyden moraalinvartija, joka päätyi 1970-luvulla jopa Deep Purplen ja Pink Floydin rocklevyille – avoimen piikittelyn kohteeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat