Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hautajaispuheella hetkeksi huipulle

Radio ja TV
 
John Hannahin (vas.) ja Simon Callow'n roolit jäivät mieleen.
John Hannahin (vas.) ja Simon Callow'n roolit jäivät mieleen.
Elokuva
Neljät häät ja yhdet hautajaiset
Four Weddings and a Funeral
Britannia 1994
Liv klo 21.00

Romanttinen komediaNeljät häät ja yhdet hautajaiset on klassikko, jonka suurin ansio saattaa, vähän tietenkin katsantokannasta riippuen, olla Hugh Grantin hellyttävien luppasilmien ja ilkikurisen hymyn nostaminen maailmanmaineeseen. Aika paljon arvoa on kuitenkin syytä panna myös niille yksille hautajaisille. Ehkä elokuvasta ei ilman niitä olisi edes tullut sen kummempaa.

Sillä sehän meni niin, että arkussa alttarilla makasi iloinen skotti Gareth ( Simon Callow ) ja arkun takana seisoi surusilmäinen Matthew ( John Hannah ) lausumassa vahvalla skottiaksentilla W. H. Audenin runoa Funeral Blues: "Pysäyttäkää kaikki kellot, puhelinlinjat katkaiskaa, kieltäkää koiraa haukkumasta mehukasta luuta" (suom. Risto Ahti ).

Elokuvan henkilöt itkivät, katsoja itki; kaikki se elokuvan rakkauden etsintä ja häät saivat syvemmän merkityksen siitä rakkaudesta, joka päättyi äkisti.

Koska elämä on sellaista sekasotkua kuin on, tuntuu perin sopivalta, että rooli surevana homomiehenä vauhditti John Hannahin uraa niin, että tämä sai 1998 näytellä itsensä Gwyneth Paltrow'n vastaparina amerikkalaisessa Sliding Doorsissa ja pääsi sitten vielä Muumio-leffaankin sankaroimaan.

Muumioiden jälkeen Hannahia ei ole isoissa leffoissa näkynyt, mutta tänään nähdään ruudussa taas se arvokkain juttu: surullinen Matthew, W. H. Auden, arkku.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat