Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epäsympaattinen Philip muistuttaa Woody Allenin hahmoja

Radio ja TV
 
Jason Schwartzmanin esittämä Philip on harvinaisen epäsympaattinen hahmo. Tässä vierellä Yvette (Joséphine de La Baume).
Jason Schwartzmanin esittämä Philip on harvinaisen epäsympaattinen hahmo. Tässä vierellä Yvette (Joséphine de La Baume).
Arvio: elokuva
Kino: Hei kuule Philip ★★★
Listen Up Philip, USA 2014
Teema klo 21.55

 

Teema esittää Alex Ross Perryn elokuvan Hei kuule samaan aikaan, kun ohjaaja vierailee Rakkautta ja anarkiaa -festivaalilla.

Kirjailija Philip ( Jason Schwartzman ) on harvinaisen epäsympaattinen päähenkilö. Ylimielinen, itsekäs ja aina onneton mäntti kärttyilee niin entiselle kuin nykyiselle tyttöystävälleen ja kaikille muille, jotka sattuvat kohdalle.

"On vain huonon eri sävyjä", Philip toteaa eräässä vaiheessa. Se kuvaa hänen asennettaan yleensä. Yltiökielteisyys kiehtoo.

Vain kokenut kollega Ike ( Jonathan Pryce ) tulee hännystellyksi. Iken ohella näkökulma vaihtuu välillä tyttöystävään, valokuvaaja Ashleyyn ( Elisabeth Moss ).

Perry (s. 1984) tekee itsetietoisia elokuvia. Hei kuule Philipiin tuo kirjallista sävyä kertojanääni ja tarkkaan kirjoitetut vuorosanat. Lopputekstien saatteeksi on laadittu hauskasti roolihahmojen muka kirjoittamien kirjojen kansia.

Draamakomedia kuvaa newyorkilaisia luovia ihmisiä vähän samaan tapaan kuin monet Woody Allenin elokuvat. Ihmiset ovat enimmäkseen masentavia, masentuneita tai molempia. Komiikka on siis aika alavireistä. Varsinkin Ike olisi voinut karata Allenin leffasta. Muuten Perryn kuvaama väki on nuorempaa eikä yhtä varakasta kuin Allenilla.

Hyvin valitut näyttelijät esittävät heitä erinomaisesti.

Vaikka Allen tulee monesta mieleen, Perryllä on kyllä oma äänensä. Hän tyylittelee tunnelmallisella tyhjäkäynnillä ja rakentaa kuvansa huolellisesti.

Sen kaiken alle peittyy, että Perry on pikemmin nokkela kuin syvällinen. Hänen elokuviaan on helpompi ihailla kuin varsinaisesti nauttia niistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat