Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vodkaa Helsingissä, komisario Maigret

Radio ja TV
 
Maigret (Bruno Cremer) ja Ari Vaara (Timo Torikka) kruisailivat Kuplalla.
Maigret (Bruno Cremer) ja Ari Vaara (Timo Torikka) kruisailivat Kuplalla.

Ranskalainen rikoskomisario Jules Maigret ei käynyt koskaan Suomessa – ainakaan Georges Simenonin kirjoissa.

Mutta televisiossa hän lataili tuttua piippuaan Helsingissä kaksikin kertaa yleisradioyhtiöiden pitkässä yhteistuotantosarjassa.

Puolentoista tunnin mittaiset Maigret ja aave (1994) ja Maigret Suomessa (1996) ovat myös muistutus siitä, kuinka paljon televisioilmaisu on muuttunut 20 vuodessa. Molempien suomalaisten ohjaamien jaksojen kerrontatyyli on nykyaikaiseen verrattuna laahaavaa ja jahkailevaa, eikä jännityksestä voi juuri puhua.

Mutta mainitaanhan näissä Suomi – maana, jossa karhumaiselle Maigretille ( Bruno Cremer ) ollaan kaatamassa lähes joka käänteessä vodkaa. Ensimmäisessä 1960-luvun vaihteeseen sijoittuvassa elokuvassa ehdottelu alkaa jo Malmille laskeutuvassa koneessa, toisessa kippistellään virka-aikana Helsingin poliisipäällikön työhuoneessa Katajanokalla.

Mennyt Helsinki – ennen kaikkea Eira ja Suomenlinna – onkin molemmissa kiinnostavinta, ranskaksi näyttelevien suomalaisten ohella. Heistä erottuu tietysti Maigretin työtoveri Ari Vaara ( Timo Torikka ), joka yrittää opettaa vieraalle pari sanaa suomea. Maigretin mongertama "paistetut silakat" ei osu kuitenkaan kohdalleen, sillä hän saa eteen maksalaatikkoa muistuttavaa mössöä. Mutta jano ei pääse yllättämään pyynnöllä "uksi olut".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat